Обединеното кралство е взело решение да откаже достъп на китайския

...
Обединеното кралство е взело решение да откаже достъп на китайския
Коментари Харесай

Обединеното кралство и Индия се поддадоха на натиска на САЩ срещу 5G от Huawei

Обединеното кралство е взело решение да откаже достъп на китайския телекомуникационен колос Huawei до построяването на 5G мрежата си. Това ще стане факт в границите на идващите няколко месеца.

Очаква се министър председателят Борис Джонсън да получи отчета за оценка на рисковете през идната седмица. Страната се причислява към ръководената от Съединени американски щати акция за възбрана на Huawei да построяват 5G мрежи поради хипотетичния шпионаж в интерес на китайското държавно управление.

Китайският телекомуникационен колос Huawei разгласи през юни, че е получил зелена светлина за построяването на проучвателен и развоен център в Англия на стойност 1 милиарда паунда (1,24 милиарда паунда).

The Times писа по-рано този месец, че английският министър председател Борис Джонсън обмисля увеличение на държавното финансиране на локални телекомуникационни компании като Vodafone и BT, с цел да могат те да се конкурират по-добре в 5G бранша, което е част от актуалните опити на Лондон за ограничение на присъединяване на Huawei в построяването на 5G инфраструктурата на Обединеното кралство.

Компанията опроверга изказванията на критиците си като голословни, политически стимулирани и антиконкурентни практики.

По-рано и Индия разгласи, че e решила да не позволява китайския телекомуникационен колос Huawei до построяването на 5G мрежата си, като това е инспектиране на по-ранното решение на страната, съгласно което Индия трябваше да разреши на всички снабдители да се включат в тествания на технологията. Това са съобщили източници от Министерството на електрониката и осведомителните технологии на страната, представени от международните информационни организации.

 Обединеното кралство и Индия се поддадоха на натиска на Съединени американски щати против 5G от Huawei Рави Шанкар Прасад

Решението е взето на среща на високо ниво, управлявана от министъра на осведомителните технологии Рави Шанкар Прасад. Разговорите са били съсредоточени към опасност от фишинг офанзиви от Китай и 5G технологията.

„ Huawei е навън от всичко. Няма да има 5G тествания за Huawei “, прецизирали източниците.

Окончателното решение обаче ще бъде взето от държавното управление на премиера Нарендра Моди.

Този ход идва, откакто възходящото напрежение по границата сред Индия и Китай се разраства до търговията. Наскоро Ню Делхи стартира обзор на комерсиалното и икономическото си съдействие със съседката си, като търси различни търговски сътрудници за импорт на значими артикули и съоръжение.

В допълнение, Ню Делхи в понеделник наложи възбрана на 59 китайски мобилни приложения, в това число TikTok, WeChat и Weibo поради действия, „ увреждащи суверенитета и целостта на Индия, защитата на Индия, сигурността на страната и публичния ред “.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР