Обединените арабски емирства за първи път въвеждат федерален корпоративен данък

...
Обединените арабски емирства за първи път въвеждат федерален корпоративен данък
Коментари Харесай

ОАЕ въвеждат за първи път корпоративен данък

Обединените арабски емирства за първи път вкарват федерален корпоративен налог върху облагата на бизнесите, заяви Министерството на финансите на страната, представено от Си Ен би Си.

Това е забележителна смяна в политиката на страната, която отдавна притегля бизнеси от целия свят с помощта на статута си на хъб за свободна от налози търговия.

Новата данъчна ставка ще влезе в действие на 1 юни 2023 година, като тя ще бъде 9% за облагаемия приход над 375 хиляди дирхама (102 хиляди долара) и нула за облагаем приход, по-малък от тази сума, което цели да насърчи развиването на дребните бизнеси и стартъпите, показват от министерството.

Оттам прибавят, че „ корпоративният данъчен режим на ОАЕ ще бъде измежду най-конкурентните в света “.

Физическите лица няма да бъдат облагани с налог върху приходите си от претовареност, недвижими парцели, финансови вложения или други персонални приходи, които не са свързани с търговия или бизнес в ОАЕ. Данъкът няма да засегне и задгранични вложители, които не правят бизнес в страната.

Данъкът ще се постанова върху „ поправената счетоводна чиста облага “ на компанията.

Същевременно с това хилядите свободни зони за търговия в страната ще могат да „ продължат да се възползват от корпоративни данъчни тласъци “, стига да „ дават отговор на всички нужни условия “, означават от министерството, без дават уточнения.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР