Обединените арабски емирства разрешиха извънредната употреба на ваксина срещу Ковид-19

...
Обединените арабски емирства разрешиха извънредната употреба на ваксина срещу Ковид-19
Коментари Харесай

ОАЕ извънредно ваксинира първата линия: каква ваксина избраха шейховете

Обединените арабски емирства позволиха изключителната приложимост на ваксина против Ковид-19 за служащите на първа линия, съобщи ДПА, като се базира на изказване от през вчерашния ден на здравния министър на ОАЕ Абдел Рахман ал Оуайс.

ОАЕ са в трета фаза на тестване на ваксина, създадена от китайската фармацевтична компания " Синофам " (Sinopharm).

Здравното министерство позволи изключителната приложимост на имунизацията против Ковид-19, която ще бъде налична за тези, които имат максимален допир до пациенти с Ковид-19, сподели Ал Оуайс.

" Целта ни е да създадем всичко за сигурността на тези герои, да ги защитим от рисковете, на които се излагат поради естеството на работата си ", сподели още министърът.

Ал Оуайс съобщи, че последните стадии от тестванията на имунизацията в ОАЕ са посочили, че тя е " безвредна, ефикасна и води до генериране на антитела против вируса ".

Около 31 хиляди души са станали доброволци за тестване на имунизацията. Министерството на здравеопазването съобщи, че към сегашния миг не се следят съществени странични резултати.

ОАЕ записаха над 80 хиляди случая на заразяване с ковид, отбелязва ДПА.

За имунизацията, която ОАЕ ще ползва

Институтът за биологични артикули в китайския град Ухан създаде инактивирана ваксина, която държавната китайска компания Sinopharm сложи в клинични проби. Изследването в комбинирана фаза 1/2 сподели, че имунизацията създава антитела при доброволци, някои от които са получили тресчица и някои други странични резултати.

През юли започнаха тествания от фаза 3 в Обединените арабски емирства. По-рано този месец Sinopharm съобщи, че е допустимо имунизацията да бъде подготвена за социална приложимост до края на 2020 година

Sinopharm също тества втора инактивирана вирусна ваксина, създадена от Пекинския институт за биологични артикули. По време на изпитванията във фаза 3 в Обединените арабски емирства 5000 души получават версията на Института в Ухан, до момента в който други 5000 получават тази в Пекинския институт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР