Обединените арабски емирства официално посочиха едно физическо лице и пет

...
Обединените арабски емирства официално посочиха едно физическо лице и пет
Коментари Харесай

ОАЕ обвиняват едно физическо лице и пет юридически организации в подкрепа на тероризма

Обединените арабски емирства публично показаха едно физическо лице и пет юридически лица като подкрепящи тероризма. Това беше направено поради обвинявания против тях, че поддържат йеменските бунтовници от придвижването Ансар Аллах.

„ Изброените компании и физически лица са свързани с поддръжката на милицията Хути, която употребява приходите за офанзива против цивилни цели и цивилни “, се споделя в изказване на държавната осведомителна организация WAM.

Фигурата в листата със наказания е Абдо Абдула Абдел Ахмед, а организациите са Al Alamiyah Express Company за продан и парични преводи (парични преводи); Al-Hadha Exchange Company (парични преводи); Моаз Абдула Даел за импорт и експорт (внос и износ); Peridot Shipping & Trading LLC (превоз на товари); IMO-9109550 (товар).



Освен това управляващите подредиха на регулаторите да разпознават всеки, който има финансови или търговски връзки с изброените лица, с цел да подхващат дейности, в това число заледяване на активи в границите на идващите 24 часа.

Абу Даби взе това решение на фона на продължаващата ескалация в Йемен. Ожесточени боеве в района избухнаха още веднъж при започване на 2021 година след цялостното връщане на ОАЕ, които са част от арабската коалиция в спора. И в случай че по-рано цел на ракетни и безпилотни удари на йеменските бунтовници отвън страната беше единствено Саудитска Арабия, която оглавява военния блок, в този момент те нападат и територията на Емирствата.



Позицията на хутите в тази ситуация е елементарна: те възприемат присъединяване на непознати сили в спора като интервенция във вътрешните работи на страната, изискваща подобаваща реакция. В последна сметка в началото борбата визира единствено държавното управление на Мансур Хади и шиитските милиции, които се разпалиха против религиозното подтисничество.

Активирането на силите на арабската коалиция и необятното присъединяване на проемирските формирования разрешиха на хадистите да поемат самодейността на бойното поле. Благодарение на това те съумяха да изтласкат хути от редица региони на провинция Мариб и близките райони, окупирани по време на есенното нахлуване на бунтовниците.

Само преди ден военновъздушните сили на Саудитска Арабия и ОАЕ унищожиха минимум 14 транспортни средства, принадлежащи на придвижването Ансар Аллах в провинция Хадж. Преди това бяха нанесени няколко въздушни удара по столицата Сана. Въпреки това бунтовниците не имат намерение просто да се откажат от позициите си и да продължат гневната си опозиция.

Действията и на двете страни постоянно водят до загуба на човешки живот и вреди на цивилната инфраструктура, като в допълнение забавят опцията за спокойно разрешаване на спора в близко бъдеще. Всичко това изостря всеобхватната филантропична рецесия, която претърпяват цивилните, непрекъснато на ръба на гладната гибел.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР