Обединените арабски емирства обявиха, че ще приемат хиляда деца и

...
Обединените арабски емирства обявиха, че ще приемат хиляда деца и
Коментари Харесай

Деца от Газа пристигнаха на лечение в Обединените арабски емирства

Обединените арабски емирства оповестиха, че ще одобряват хиляда деца и техните фамилии от Газа в страната за лекуване. Първата група дойде в столицата, откакто мина границата с Египет през " Рафа ".

Мохавед е едно от хилядите деца, които са били ранени в продължаващата война сред Хамас и Израел. Но той е един от най-големите късметлии, които са съумели да изоставен обсадения анклав, с цел да се лекуват на открито.

 
Когато бях ранен, изпаднах в потрес. След това стопирах да се движа. След това пристигна кола и ни взе, закара ни в болничното заведение. Оттам, популярност Богу, се качихме на самолета и пристигнахме в Обединените арабски емирства.
Мохамед Абу Табих, ранено дете от Газа

 

Около 2,3 милиона поданици на линията Газа изпитват сериозен дефицит на храна и вода, предизвести Организация на обединените нации. Засега не е ясно по кое време ще бъдат възобновени доставките на филантропична помощ, които бяха прекратени през вчерашния ден.

Израел в това време се съгласи да позволява по две цистерни с гориво в Газа дневно, откакто бе подложен на напън от Съединените щати.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР