Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще въведат форма на застраховка при

...
Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще въведат форма на застраховка при
Коментари Харесай

ОАЕ въвеждат застраховка при безработица

Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще вкарат форма на застраховка при безработица, заяви в туитър министър-председателят и вицепрезидент шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, предава Ройтерс.

Чрез най-новата си промяна страната от Персийския залив се стреми да притегли гении и вложения на фона на възходящата районна икономическа конкуренция.

Застрахованите служащи ще получават пари за стеснен интервал от време, в случай че останат без работа. Целта е да се ускори конкурентоспособността на пазара на труда, да се обезпечи обществена отбрана за служащите и да се сътвори постоянна работна среда за всички, написа още в изказването в обществената мрежа.

Не се прецизира дали това ще важи и за жителите на емирствата, и за пребиваващите в тях.

Разрешението за престояване в страни от Персийския залив, каквато е и ОАЕ, където чужденците съставляват 85 % от популацията, съгласно данни на Международния валутен фонд (МВФ), обичайно е обвързано със заетостта, а загубата на работно място нормално значи, че служителят би трябвало да напусне страната.

Други страни от Персийския залив като Катар, Оман, Кувейт и Саудитска Арабия също предоставиха някаква форма на поддръжка за безработица на жителите си, а в Бахрейн има застраховка за безработица за служащи, които не са жители на кралството.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР