Обединението между Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) и Спаси

...
Обединението между Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) и Спаси
Коментари Харесай

19 от ПП-ДБ, трима от ГЕРБ, двама независими. Кои са новите районни кметове на София

Обединението сред „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ) и „ Спаси София “ печели изборите за районни кметове в София. Кандидатите на обединението побеждават в 17 от 22 столични региона, в които се организира балотаж в неделя.

Това се вижда от данните на на Централната изборна комисия (ЦИК) при 99,78% обработени протоколи в столицата.

На първия тур от локалните избори на 29 октомври станаха ясни кметовете единствено на 2 региона - Трайчо Трайков на „ Средец “ и Димитър Божилов на „ Триадица “ . И двамата са от ПП-ДБ и „ Спаси София “.

В останалите региони имаше балотажи, като на множеството места вторият тур се организира сред претенденти на ПП-ДБ и на ГЕРБ.

Сега районни кметове на ПП-ДБ и „ Спаси София “ ще има в 19 от общо 24 региона в столицата. Кандидати на ГЕРБ печелят единствено в 3 региона - „ Панчарево “, „ Банкя “ и „ Надежда “. В останалите 2 - „ Студентски “ и „ Нови искър “, спечелили са самостоятелни претенденти.

Ето всички резултати от балотажите по региони в София.
„ Красно село “
Цвета Николаева от ПП-ДБ и „ Спаси София “ печели 56,97% поддръжка в регион „ Красно село “ , а съперникът ѝ и настоящ кмет Румен Русев от ГЕРБ-СДС остава втори с 27,69 на 100.
„ Люлин “
В „ Люлин “ Георги Тодоров от ПП-ДБ и „ Спаси София “ побеждава Милко Младенов от ГЕРБ. За Тодоров са отишли 52,76% от гласовете.
„ Подуяне “
В регион „ Подуяне “ също надвива претендентът на ПП-ДБ и „ Спаси София “ Кристиян Христов , който има 50,09% поддръжка. След него остава Петър Митев от ГЕРБ.
„ Младост “
Ивайло Кукурин от ПП-ДБ и „ Спаси София “ е спечелилият в регион „ Младост “ , където събира 57,89% от подадените гласове. Опонентът му Юлиян Пейчев от ГЕРБ-СДС има 25,24% поддръжка.
„ Кремиковци “
В регион „ Кремиковци “ Лилия Донкова от ПП-ДБ побеждава Борис Петров от ГЕРБ, като печели 50,82% от гласовете.
„ Сердика “
В регион „ Сердика “ победител е Момчил Даскалов от ПП-ДБ и „ Спаси София “ с 47,62% от гласовете. Той побеждава претендента на ГЕРБ Тодор Кръстев .
„ Лозенец “
Досегашният кмет на „ Лозенец “ Константин Павлов от ПП-ДБ и „ Спаси София “ печели нов мандат с 57% поддръжка и задминава Анжелина Тотева от ГЕРБ, която събира 30,15 на 100.
„ Овча купел “
Ангел Стефанов от ПП-ДБ и „ Спаси София “ побеждава Борислав Тодоров от ГЕРБ в регион „ Овча купел “ . Стефанов става областен кмет с 52,59% поддръжка.
„ Възраждане “
В регион „ Възраждане “ също печели претендентът на ПП-ДБ и „ Спаси София “ Станислав Илиев с 55,83 на 100. Втора остава Савина Савова от ГЕРБ-СДС.
„ Витоша “
В регион „ Витоша “ областен кмет става Зарко Клинков от ПП-ДБ и „ Спаси София “ с 48,88% от гласовете. Той задминава претендента на ГЕРБ Теодор Петков .
„ Красна поляна “
Димитър Петров от ПП-ДБ и „ Спаси София “ печели балотажа в регион „ Красна поляна “ . С 56,65 на 100 Петров побеждава Иван Чакъров от ГЕРБ.
„ Оборище “
В регион „ Оборище “ победител е Георги Кузмов от ПП-ДБ и „ Спаси София “ с 63,54% поддръжка пред кандидатката на ГЕРБ-СДС Йоанна Драгнева .
„ Илинден “
Емил Бранчевски от ПП-ДБ и „ Спаси София “ става областен кмет в „ Илинден “ . С 46,51% той задминава Иван Божилов от ГЕРБ-СДС.
„ Слатина “
Досегашният кмет на регион „ Слатина “ Георги Илиев от ПП-ДБ и „ Спаси София “ получава 64,16 на 100 от гласовете. Той побеждава претендента на ГЕРБ Борислав Борисов, който има 23% поддръжка.
„ Искър “
Ясен Русев от ПП-ДБ и „ Спаси София “ е спечелилият в регион „ Искър “ с 53,40% от гласовете. След него на балотажа остава Ивайло Цеков от ГЕРБ.
„ Изгрев “
В „ Изгрев “ също печели претендентът на ПП-ДБ и „ Спаси София “ Дилян Георгиев . За него отиват 63,86 на 100 от гласовете, а втори остава Диян Стаматов от ГЕРБ-СДС.
„ Връбница “
В регион „ Връбница “ печели Румен Костадинов от ПП-ДБ и „ Спаси София “ пред Младен Младенов от ГЕРБ. Костадинов има 48,55% поддръжка на балотажа.
„ Панчарево “
Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС печели балотажа в регион „ Панчарево “ с 61,81% поддръжка. След нея остава самостоятелният претендент Николай Гюров .
„ Банкя “
Номинираният от ГЕРБ Рангел Марков печели изборите в регион „ Банкя “ с 53,56% от гласовете. След него остава претендентът на „ Възраждане “ Антон Бранков .
„ Надежда “
Кандидатът на ГЕРБ Димитър Димов печели балотажа в регион „ Надежда “ с 44,94% поддръжка и дребна преднина пред Румен Димитров от ПП-ДБ и „ Спаси София “.
„ Студентски “
В регион „ Студентски “ самостоятелният Петър Горанов , който на първия тур беше на второ място, печели балотажа с 50,64% от гласовете и по този начин побеждава Еней Енчев от ПП-ДБ и „ Спаси София “.
„ Нови искър “
В регион „ Нови искър “ победител е самостоятелният претендент Владислав Владимиров . Той печели 50,85% от гласовете и с дребна преднина надвива над Даниела Райчева от ГЕРБ-СДС.

Новите районни кметове в София ще ръководят дружно с новия градоначалник Васил Терзиев, излъчен от ПП-ДБ и " Спаси София ". При над 99% преброени бюлетини на столицата с преднина от под 2% пред кандидатката на Българска социалистическа партия и " Левицата " Ваня Григорова.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР