Обединението и силата идват от сблъсъка на различни идеи, в

...
Обединението и силата идват от сблъсъка на различни идеи, в
Коментари Харесай

Историк: Обединението и силата идват от сблъсъка на различни идеи

„ Обединението и силата идват от конфликта на разнообразни хрумвания, в това е смисълът и магията на съществуването “.

Това съобщи пред „ Bulgaria ON AIR “ историкът проф. Веселин Янчев  по мотив днешната дата 6 септември, на която честваме 138 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Според него Съединението не би трябвало да се преглежда безусловно, а в светлината на едни взаимни усили я за реализиране на възвишени и общополезни цели, които обслужват напредъка и напредъка.

„ Урокът на днешния ден е, че нищо не се случва внезапно и от един път. Необходими са старания, подготовка и продобиване на обществото за една идея. Колкото по-справедлива, колкото по-почтенна и колкото по-величава е тя, шансът да бъдат извоювани повече последователи е по-голям “.

Според проф. Янчев и преди 138 години е имало подозрения и съмнение в обществото, както и хора, които са считали, че страната ни не може да реализира нищо без освободителката Русия и би трябвало да чака сигнал от нея, с цел да предприеме някакви дейности. По думите му в такива случаи става дума повече за баланс и надделяване, а не за единогласие и цялостно единомисилие .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР