- Обединение“ подкрепя за президент на предстоящия вот, се

...
 - Обединение“ подкрепя за президент на предстоящия вот, се
Коментари Харесай

„Демократична България“ подкрепя Лозан Панов за президент

„ - Обединение “ поддържа за президент на идния избор, се споделя в известие на обединението. Ето цялостния текст:

Съгласно решения на управителните органи на Политическа партия „ Зелено Движение “, Политическа партия „ Демократи за мощна България “ и Политическа партия „ Движение „ Да, България “ коалиция „ Демократична България - Обединение “ афишира своята политическа поддръжка за гражданската кандидатура на господин Лозан Панов за президент на Република България и на госпожа Мария Касимова-Моасе за вицепрезидент.

„ Демократична България “ има за своя съществена задача да отстоява:

Възстановяването на парламентарната република като съществена гаранция за независимост и народна власт посредством поредната опозиция против всички форми на централизация на власт в едни ръце и ограничение на представителността, отчетността и прозрачността на ръководството.

Утвърждаването на върховенството на закона и гаранциите за главните човешки свободи посредством дълбока и цялостна промяна на правораздаването и преосноваване на прокуратурата и основните контролни органи, както и посредством поредни старания за създаване на здрави, ефикасни и виновни институции като основа за възобновяване на българската държавност.

Последователната и цялостна политика по разграждане на корупционния модел, олицетворяван от ръководството на ГЕРБ и Движение за права и свободи и коренящ се в структурите на тоталитарния комунистически режим, за спирането на чието въздействие е належащо провеждането на лустрация.

Осъзнатия блян за пълноценна интеграция в структурите на Европейския съюз, в това число Еврозоната и НАТО и одобряване на българския суверенитет и сигурност против всички форми на непознати въздействия, изключително от страна на нео-авторитарните режими като тези в Кремъл и Анкара.

Прилагане на амбициозна и виновна политика за цялостна рационализация на страната, която подсигурява свободата на предприемачеството и поставя основаването на богатство като своя основа, която разрешава реализирането на цялостния капацитет на България в изискванията на софтуерен преход и въз основата на зелената договорка устойчивото ръководство на националните естествени запаси.

Полагане на политика за поредни вложения в образованието, културата и опазването на здравето като основа за възобновление на националния човешки капитал.

Ценностите и политическата еднаквост на демократичната общественост в България.

Препотвърждаваме съответните политически цели, които си поставихме с декларацията от 21 декември 2020 година

С оглед на горното, Демократична България припознава господин Панов като изразител на тези цели и полезности в президентската конкуренция. В негово лице демократичната общественост на България има своят натурален претендент и притежател на достоверната традиция на битката за народна власт и господство на закона в миг, когато сме очевидци на следващата замяна.

Вярваме, че в случай че бъде определен за президент господин Панов може:

да отстоява дневния ред на национално единство към действителни демократични и европейски полезности и воля за дълбока смяна, вместо подправени клишета за безпринципно съглашателство, зад което се крие опит за замяна на истината и бягство от отговорност;
 Ивайло Мирчев: Подкрепата на „ Демократична България “ за Лозан Панов е ясна Ивайло Мирчев: Подкрепата на „ Демократична България “ за Лозан Панов е ясна
Лозан Панов е индивидът, който се изправи против цялата машина във Висшия правосъден съвет и е напълно разумно да го подкрепим, съобщи Ивайло М...

да се опълчи действително и поредно на корупцията като надълбоко институционално и морално предизвикателство, което изисква изцяло разграждане на корупционния модел и преосноваване на държавността ни;

да поведе усилието за одобряване на националния ни суверенитет в границите на Европейски Съюз и НАТО не като конюнктурно преференциална инсценировка, а като цялостна и дълготрайна политика;

да засилва достоверната конституционна роля на президентската институция в поддръжка на върховенството на закона, разделянето на управляващите и парламентарния темперамент на републиката, без клатушкане към оформяне на нови центрове на централизация на власт, ерозиращи демократичния модел на държавно устройство.

С изключително почитание подчертаваме независимостта на господин Панов. Той е повдигнат от предприемчив комитет не като комфортна условност, а като едтествена демонстрация на демократичната общественост и зад него стоят потвърдили се в действителни цивилен старания структури и фигури. Неговият статут на магистрат не е просто стичане на кариерните му условия, а идея, от която той черпи своя престиж. И, най-важното, със своята поредна персонална битка за господство на закона и съдийска самостоятелност господин Панов е дал съответни биографични доказателства за това, че може да бъде един същински самостоятелен президент, който не се кланя на мощните на деня и в задкулисието, не се огъва пред компликации и не козирува на партии и кланове.

Ето за какво, давайки своята политическа поддръжка и присъединявайки се към апелите за мощен цивилен избор и готовност за избора на господин Панов за президент, партийните структури на Демократична България ще подхождат с оптимален почит към неговата и на акцията му самостоятелност по закон и по дух.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР