Обединени усилия за строителството на двата нови участъка от третата

...
Обединени усилия за строителството на двата нови участъка от третата
Коментари Харесай

Премиерът и Фандъкова обсъдиха столичното метро

Обединени старания за строителството на двата нови сектора от третата линия на метрото, по тази причина разговаряхме през днешния ден с министър-председателя Кирил Петков, разгласи в петък кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Благодаря му за персоналната поддръжка за новите 9-километра и за разбирането му, че това е методът да понижим трафика и да имаме по-чист въздух”, сподели тя.

За новото строителство общината обезпечава 409 млн. лева, което е повече от половината от нужните средства. Първото заплащане от 13 млн. лева ще се направи този месец от бюджета на общината. Останалите средства са в Плана за възобновяване и резистентност, който още не е утвърден от Европейска комисия.

Очаквано министър председателят Кирил Петков е сложил въпроса за детските градини в София. От седмици насам той показва, че ще направи среща с Фандъкова, на която да обсъдят за какво не се усвояват средствата за детски градини.

“С министър-председателя обсъдихме и опциите страната да подкрепи строителството на детски градини в София. 16 са новите здания, които сега са в строителство, а за още 18 имаме планова подготвеност за пускане през тази година”, написа Фандъкова.

Тя отбелязва, че публичните поръчки за строителството на нови детски градини в София се вършат от кметове на региони, които като възложители имат и задължението да съблюдават периодите, които са поели. Миналата година обаче Фандъкова, откакто упрекна кметове най-вече от опозицията, съобщи, че ще натовари с тази активност зам.-кмета по строителството Ангел Джоргов. Явно кметът се отказал от тази стъпка.

“По време на срещата обсъдихме разнообразни благоприятни условия за извънредно оползотворяване на RDF-горивото, което създава инсталацията за преправка на боклуци. Общата ни цел е да намерим работещо решение за произвеждане на сила от RDF, което да даде дълготрайни гаранции за оползотворяване на битовите боклуци на София”, сподели още Фандъкова.

В поста си тя прибавя, че за концепциите за потребление на геотермална сила за отопление, е показала 8 съответни плана, създадени досега от общината за отопление главно на детски градини и учебни заведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР