Обединени сме от идеята да работим за това България да

...
Обединени сме от идеята да работим за това България да
Коментари Харесай

Богдан Богданов: Министерство на икономиката подкрепя инициатива за връщането на българи от чужбина

Обединени сме от концепцията да работим за това България да се трансформира в страна, в която младежите да намират своята сполучлива реализация. Това показаха министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и Андрей Арнаудов ръководител на Движение за национална идея (ДНК), чиято съществена цел е демографията и в частност да подтиква завръщането на българи, които живеят в чужбина, назад в страната. Двамата оповестиха публично стартирането на партньорството сред Министерството на стопанската система и промишлеността (МИИ) и Движението.

На срещата стана ясно, че Министерството става първата институция, която се включва в платформата " Bulgaria wants you ". Чрез нея българите, които живеят в чужбина и са получили висока степен на подготовка зад граница могат да намерят своята реализация у нас.

Министър Богданов съобщи, че една от главните задания е да се поддържа реализацията на образовани българи от страната и чужбина. " България се развива и има отлични предпоставки за стопански растеж и увеличение на вложенията, само че основна тематика сега е по какъв начин дейно и навреме да решим демографския проблем. Крайно време е да имаме един народен приоритет, към който да се обединим, и да си сложим амбициозна цел, което ще рефлектира и върху всички браншове ", акцентира министърът.

" Провеждането на транспарантна и обществена политика и реализацията на готови хора с експертиза в администрацията е един от главните ни цели. Ето за какво включването на ведомството в платформата е извънредно значимо ", посочи той и добави, че тя би била потребна при набирането на претенденти за работа в Министерството, комерсиалните представителства на България в чужбина, както и в обществените предприятия към МИИ.

Двамата се споразумяха Министерството и негови представители да вземат участие в разнообразни начинания като проведените от " Bulgaria wants you " кариерни конгреси за българите в страната и чужбина. Първият от тях ще бъде още при започване на ноември във Виена. На тези събития се показват свободните работни позиции и се основава среда, в която квалифицирани хора да се срещнат с бъдещите си работодатели и да изберат новото си работно място и опциите за развиване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР