Обединени патриоти и ГЕРБ отказаха разговори с БСП за партийните

...
Обединени патриоти и ГЕРБ отказаха разговори с БСП за партийните
Коментари Харесай

Обединени патриоти и ГЕРБ отказаха разговори с БСП за партийните субсидии

Обединени патриоти и ГЕРБ отхвърлиха диалози с Българска социалистическа партия за партийните дотации Обединени патриоти не почетоха поканата на Българска социалистическа партия за среща, на която да обсъдят идната смяна на партийната дотация от 11 на 1 лева за получен глас.


 
ГЕРБ също не се срещнаха с Българска социалистическа партия, само че ги уведомиха, че няма да участват на срещата, тъй като няма да правят отстъпка от позицията си за такава смяна на партийната дотация.
 
Според Българска социалистическа партия е в ход опит за задушаване на опозицията и цялостно преодоляване на локалната власт. 
 
Отказът на ГЕРБ и Обединени патриоти да вземат участие в консултациите на Българска социалистическа партия за партийните дотации п одсказва, че те нямат лично мнение и воля и са просто придатък на министър ръководителя, съобщи Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия:
 
 „ Отказът на депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти от парламентарен и публичен диалог по тематиката за финансирането на политическите партии, за нас значи следното: първо - срамно самопризнание за подчинената роля на Народното събрание пред изпълнителната власт, което значи неглижиране на Конституцията и демокрацията; второ - преобразяване на Народното събрание в инструмент за гарантиране на изборните триумфи единствено от една политическа партия, а точно ГЕРБ и техните спътници от Обединени патриоти. Това значи и заличаване на опозицията, което действително значи смяна на политическата система и демонстративен разстрел на демокрацията. Доказателство, трето, че е в ход опит за цялостно преодоляване на локалната власт и минаващия през нея финансов административен запас, което е причина за нечестното му систематизиране от ръководещата коалиция “.-->

 
„ Правителството дефинира сума, която прави неосъществим партийния живот. Това значи преустановяване на естествената партийна активност “, добави Стойнев.

В 12.15 следва среща с ПГ на Движение за права и свободи. От Българска социалистическа партия споделиха, че още на следващия ден ще внесат в Народното събрание свои оферти за партийните дотации. Те ще упорстват за удзължаване на периода сред първо и второ четене на актуализацията на държавния бюджет, ще внесат и предложение партиите да върнат в държавния бюджет всички пари по депозитите им към 3 юни.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР