ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Търговският орган на ООН алармира в

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Търговският орган на ООН алармира в
Коментари Харесай

ООН: Глобалната търговия е нарушена от атаки в Червено море, война в Украйна и ниско ниво на водата в Панамския канал

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Търговският орган на Организация на обединените нации сигнализира в четвъртък, че международната търговия е нарушена от офанзиви в Червено море, войната в Украйна и ниските равнища на водата в Панамския канал.

Ян Хофман, търговски специалист в Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване, известна като UNCTAD, предизвести, че разноските за мореплаване към този момент скочиха и разноските за сила и храна са наранени, повишавайки рисковете от инфлация.

Откакто офанзивите на йеменските бунтовници хуси против кораби в Червено море започнаха през ноември, сподели той, главните играчи в корабоплаването краткотрайно са спрели да употребяват Суецкият канал на Египет, сериозен воден път, свързващ Средиземно море с Червено море и жизненоважен маршрут за сила и товари сред Азия и Европа.

Суецкият канал обработи 12% до 15% от международната търговия през 2023 година, само че UNCTAD пресмята, че комерсиалният размер, преминаващ през водния път, е намалял с 42% през последните два месеца, сподели Хофман.

От ноември, подкрепянит...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР