ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Сигурността в богатия на минерали изток

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Сигурността в богатия на минерали изток
Коментари Харесай

Сигурността в богатия на минерали изток на Конго се влошава с разширяване на територията на бунтовническата група, казва ООН

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Сигурността в богатия на минерали изток на Конго се утежни след неотдавнашните избори, като се допуска, че бунтовническа група е обвързвана със прилежащите Руанда реализира „ забележителен прогрес и уголемява територията си “, сподели специфичният делегат на Организация на обединените нации за разтърсената от спор африканска нация в сряда.

Бинту Кейта сподели на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че това е основало „ още по-катастрофална филантропична обстановка, с вътрешно разселване, достигащо несравними цифри. “

Миналия месец Съединените щати споделиха на Руанда и Конго, че „ би трябвало да се оттеглен от ръба на войната “, най-острото предизвестие до момента за задаващ се спор.

Съединени американски щати Заместник-посланикът Робърт Ууд още веднъж осъди „ агресивното военно навлизане “ в източно Конго от бунтовническата група М23 и отбранителните сили на Руанда и офанзивите, в това число против мироопазващите сили на Организация на обединените нации.

Той прикани водачите на Руанда и Конго „ да вземат решение да преследват мир — в името на своя народ, рег...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР