ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Съветът за сигурност на ООН е

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Съветът за сигурност на ООН е
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН е готов да гласува резолюция, изискваща прекратяване на огъня за Рамадан

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (AP) — Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е подготвен да гласоподава резолюция, изискваща филантропично преустановяване на огъня в Газа по време на Свещеният за мюсюлманите месец Рамадан, само че Съединените щати предизвестиха, че мярката може да навреди на договарянията за прекъсване на враждебните дейности сред Израел и Хамас.

Резолюцията, показана от 10-те определени членове на съвета, е подкрепена от Русия и Китай, които наложи несъгласие на спонсорирана от Съединени американски щати резолюция в петък, която поддържа „ неотложно и трайно преустановяване на огъня “ във войната Израел-Хамас в Газа. всичките 15 членове на съвета „ да работят с единение и неотложност “ и да гласоподават за резолюцията „ за прекъсване на кръвопролитията, опазване на човешки животи и попречване на по-нататъшно човешко страдалчество и заличаване. “

„ Отдавна е време за преустановяване на огъня “, сподели Арабската група. Рамадан стартира на 10 март и приключва на 9 април.

Съветът насрочи гласоподаване на резолюцията в събота сутринта (10 ч. EDT). Много ч...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР