ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Русия обвини Запада в понеделник в

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Русия обвини Запада в понеделник в
Коментари Харесай

Русия и Западът се сблъскват за Украйна на заседанието на Съвета за сигурност преди годишнината от войната

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Русия упрекна Запада в понеделник в саботиране на съглашения, които биха предотвратили войната в Украйна — само че Съединени американски щати и техните съдружници хвърли виновността непосредствено върху Москва, като сподели, че няма по какъв начин да се избяга, че президентът Владимир Путин е наредил нашествието в нейния по-малък комшия.

Дни преди втората годишнина от нашествието на Русия на 24 февруари 2022 година, съветският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензя още веднъж сложи повода за войната на неизпълнението на споразуменията от Минск от 2015 година, за което той упрекна „ саботажа на Киев “, подкрепян от Запада.

Споразуменията имаха за цел да разрешат спора сред Украйна и Русия -подкрепени сепаратисти, които пламнаха през април 2014 година след анексирането на Крим от Русия и поддръжката й за сепаратистите в най-вече рускоезичния промишлен изток, наименуван Донбас.

На съвещанието на Съвета за сигурност в понеделник, което Русия свика във връзка седмата годишнина от подписването на мирния проект от Минск с посредни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР