ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Правното равенство на жените може да

...
ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Правното равенство на жените може да
Коментари Харесай

Шефът на ООН: Законовото равенство за жените може да отнеме 300 години, тъй като се увеличава реакцията срещу правата на жените

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (АП) — Правното тъждество на дамите може да отнеме епохи, защото битката за тъждество сред половете се трансформира в тежка битка против необятно публикуваната дискриминация и груби нарушавания на правата на индивида, сподели шефът на Организация на обединените нации на Международния ден на дамата.

Генералният секретар Антонио Гутериш сподели на претъпкано честване на Организация на обединените нации в петък, че „ световната реакция против правата на дамите е заплашителна и в някои случаи обръща, прогрес както в разрастващите се, по този начин и в развитите страни. “

Най-фрапиращият образец е в Афганистан, сподели той, където ръководещите талибани са забранили на девойките обучение след шести клас, работа отвън дома и множеството публични пространства, в това число паркове и фризьорски салони.

При настоящия ритъм на смяна постигането на законово тъждество за дамите може да отнеме 300 години, както и премахването на детските бракове, сподели той.

Гутериш уточни „ непрекъсната зараза от принуждение, учредено на пола “, разлика в запл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР