Обърната къща в Черноморец стана хит в социалните мрежи. Сградата,

...
Обърната къща в Черноморец стана хит в социалните мрежи. Сградата,
Коментари Харесай

С главата надолу: Какво се крие в обърнатата къща в Черноморец?

Обърната къща в Черноморец стана шлагер в обществените мрежи. Сградата, издигната с покрива надолу, е обзаведена с морски антики.

Дървен надзирател с бухалка в ръка, седнал на стол, ни посреща пред входната врата. Влизаме в обърнатата къща през покрива и се озоваваме на таванското помещение.

Намирате ме в моя извърнат дом, в моята обърната кухня, където ще приготвям обяда на децата. Самата къща пресъздава дома на едно семейство с деца. В детската стая има учебници, компютри, раници, тенис ракети. В спалнята има легло. В кухнята си има хладилници, печки. Тук нищо не е бутафорно, не е от олекотени материали, споделя доктор Ана Чанева - притежател на къщата.

Българска национална телевизия: Как пристигна концепцията за изграждане на обърната къща?

Когато бяхме на отмора преди години в Тайланд, самите ние посетихме една такава обърната къща и беше доста занимателно. Аз съм ветеринарен доктор и имам клиника в Черноморец. Работя го от 25 години, тъй че в действителност това е моето главно предопределение, специалност, която работя с обич и предпочитание, а това е концепция, която осъществих с поддръжката и по концепция на фамилията ми.

Българска национална телевизия: Откъде е лодката, която виждаме в двора и същинска ли е?

Лодката е безусловно същинска. Това е една от последните дървени лодка направена от занаятчия на лодки. Димитър Хрусов в Созопол. той си е кореняк созополия и е един прелестен занаятчия на дъверни морски уреди. Например лодката до църквата в Созопол е негово произведение. Изключително рядко създание на изкуството. Така че тази лодка, която е тук е една от последните плаващи в морето на Созопол лодки, която доплува и в нашата къща.

Тук има и доста старинни предмети като звезден глобус от 50-те години, с него могат да се следят съзвездията.

Има секстанти, това са също доста редки антики. Бинокли, глобуси и други неща, които са с антикварна стойност. И на открито има доста морски котви, има една мина от Първата международна война, има един водолазен шлем, който е същински, много автентичен и е тъкмо в къта на морското дъно, където човек може да си направи фотография с него.

Българска национална телевизия: Може да кажем, че къщата е и музей?Може и по този начин да кажем. Има едни доста забавни ски, които са от началото на века.

Стара камера, остарял тв приемник. Неща, които към този момент толкоз рядко се виждат, а някои хора може би въобще не са ги виждали.

Българска национална телевизия: Автомобилът, който виждаме на открито същински ли е?

Купихме го, безусловно същински е автомобилът. Пак с доста инженерна мисъл, много мъчно беше закрепен по този метод.

Българска национална телевизия: С какво я качихте горе?Със специфични съоръжения, с лебедки.

Доста мъчно беше. Наистина към ден беше самото покачване, подсилване.

Построяването на къщата лишава година и половина. В обзавеждането й взе участие цялото семейство. В края на октомври тя ще бъде отворена за гости.

Когато се инсталират тези детайли,трябва да бъде съобразено къде ще бъдат ситуирани, преценява се с структурата на къщата, тъй като всичко това би трябвало да бъде обезопасено.Те и тежат сами по себе си, не може просто по този начин да висят от някъде. Така че това беше предизвикателство да бъдат по този метод обърнати и постоянни самите детайли.

Българска национална телевизия: От какво е направена самата къща и добре укрепена ли е?

Самата къща е с железни структури. Това беше доста значимо, тъй като в последна сметка тя е върху 9 квадратни метра и с цел да бъде постоянна, трябваше да бъде от железни структури. Тя е безвредна и сносно укрепена.

Българска национална телевизия: Може ли някой в действителност да живее в нея?

На този стадий не. Ние живеем по Черноморието много от дълго време. Прекалено доста хотели, прекомерно доста заведения, а когато човек желае да се разноски или да се забавлява, просто няма къде и по тази причина взехме решение да създадем някакъв атракцион, където хората да могат през свободното си време да се позабавляват, да бъдат усмихнати и щастливи.

Българска национална телевизия: Как въздействат обърнатите мебели на усещането на човек?

Ами обърнато. Как въздействат. В първия миг може би има изненада, последвана от любознание, само че като цяло приказваме, че наблюдавайте такива обърнати предмети на човек му е много занимателно. Всъщност това е и главното на тази къща. човек да влезе, да се забавлява и да излезе ухилен.

Щастието е доста значимо, както видяхте и на самата кола написа Happy. Защото, когато сме щастливи,сме и по-добри.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР