О тбелязваме Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Инициативата

...
О тбелязваме Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. Инициативата
Коментари Харесай

Едва 30 минути - толкова отнема, за да дариш надежда

О тбелязваме Световния ден на доброволния и безплатен кръводарител. Инициативата е на СЗО, Червения кръст и Международното сдружение за кръвопреливане. Отбелязва се от 2004 година

Днешният ден има за цел да насочи вниманието на общността към нуждата и значимостта на доброволното и безплатно кръводаряване.

Ето какво приканиха от ВМА и "Пирогов ":

"
ЕДВА 30 МИНУТИ, А ВСЪЩНОСТ – ЦЯЛ ЕДИН ЖИВОТ! ДАРЕТЕ КРЪВ!

Всеки човек сред 18 и 65-годишна възраст ,

с тегло над 50 кг., и липса на противопоказания, може да подарява кръв. А самият развой на кръводаряване – лишава не повече от 30 минути.

Според "правилата " мъжете могат да подаряват кръв до 5 пъти в границите на една календарна година, а дамите - 4.

Интервалът сред две кръводарявания би трябвало да бъде най-малко 2 месеца.

Вашето персонално присъединяване в донорското придвижване е ослепителен израз на хуманизъм и добрина, национализъм и надълбоко схващане на актуалните проблеми на нашето общество.

БЛАГОДАРИМ на всички, които ни оказват помощ в борбата за човешкия живот! ", пишат в пост във Facebook от ВМА.



"В Световния ден на кръводарителя призоваваме: Стани нечий воин! Дари кръв в „ Пирогов” на 17 и 18 юни!

Благодарим на всички, които още в първите часове на акцията се записаха на нашата платформа. Благодарим им за готовността и за съпричастността и се радваме, че ще ги забележим очи в очи в четвъртък и петък. Свободни места към момента има! Ако и вие желаете да се превърнете в нечий воин, можете да се запишете на нашата платформа:
-За 17 юни, четвъртък:
-За 18 юни, петък:

В двата дни ще се одобряват и донори, които не са се записали, само че от в този момент ги молим търпеливо да изчакат своя ред. Кръводарителският ни пункт този път ще бъде ситуиран на втория етаж в главния корпус на болничното заведение и ще бъде с работно време от 08:30 до 13:30 часа.

Мотото на Световния ден на кръводарителя за 2021 година е „ Дари кръв и резервира пулса на Света”.

Тази година разчитаме на младите, чийто възторг и ентусиазъм ни карат да имаме вяра, че дружно можем да създадем Света по-добро и по-сигурно място за всеки! ", пишат от "Пирогов " на страницата си във Facebook.



По тематиката

Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ-->.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Мъж прочита публикация във вестник: " Продавам мерцедес 600 за 5 $ ". Отива на адреса и вижда, че някаква жена в действителност продава Мерцедес 600 за 5… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВижте по какъв начин да си я приготвите:Предложени са пет плана за най-голямата антимонополна реформаЗа задачата той употребява независима камера, която е сложил до платформатаСред най-епичните създание на AMG е моторът M 113 K, суперчерджнът V8, който има статута на едно от най-хубавите творения на инженерите от Афалтербах.Байдън е 13-ият американски президент, който се среща с английската кралицаОбразувала се е запушалка при 163 км на магистралатаДописвания в изборния лист се позволяват до 5 юлиИзраел има нов премиерВижте по какъв начин да си го приготвите:Уилям Браудър със особено изявление, в което разяснява и наложените наказания на страната ниГ-7 прикани също и други развити страни да се включат в усилиетоВижте кои са теЕто кои са те " Ако 70% от българите се имунизират, 3 пъти по-силна ще е отбраната ", счита математик на закрития COVID-щабВ събота той скочи в езерото Мичиган за 365-ти следващ ден
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР