О пашки от желаещи да упражнят правото си на глас

...
О пашки от желаещи да упражнят правото си на глас
Коментари Харесай

Опашки пред секции за гласуване в чужбина

О пашки от искащи да упражнят правото си на глас зад граница. Още от началото на изборния ден има опашки пред секциите в Турция, които тази година са 35 на брой. В Чорлу изборните секции са две. А статистиката демонстрира, че гласуващите там са хиляди. И тъкмо, тъй като секциите са малко, а хората доста, опашки се извиха от рано сутринта

Чакащи пред секциите имаше и в Германия, както и в Мадрид и Англия.

Пред секция в град Хетафе, предградие на Мадрид ,

се вие опашка от искащи да упражнят правото си на глас. За това оповестиха фенове на. По думите им искащите чакат по 4 часа пред изборната секция.

В Испания се чака засилен интерес към вота. Близо 8000 сънародници са подали заявки за гласоподаване. Те имат право да посетят разкритите секционни комисии и да упражнят правото си на глас.

В град Марбея за първи път се разкрива изборна секция. В случай, че не са подали заявление за гласоподаване отвън страната, българските жители в деня на изборите могат да създадат това в комфортно за тях място и изборна секция, като попълнят декларация от СИК по пример. Те ще гласоподават с паспорт или персонална карта, даже и техният период на годност да е изминал след 13 март 2020 година.

Заради Великденските празници е неразрешено придвижването сред обособените области без уважителна причина, само че е разрешено да се пътува, с цел да се упражни правото на избор.



Рекорден брой заявки за гласоподаване са подадени във Англия тази година .

Над 16 300 наши сънародници желаят да вземат участие в избора на 45-я парламент. Тази година това ще е допустимо единствено в 35 секции поради ограничаването в Изборния кодекс.

От сутринта опашките пред българското посолство в столицата на Англия не стопират, стотици българи са упражнили правото си на избор и искащите не стопират да идват. Организацията е добра, само че гласоподавателите са доста. Вече има и аварийни урни, защото първите са запълнени.

Българите в Лондон споделиха, че гласоподават, с цел да няма толкоз искащи да изоставен страната.



Опашки от искащи да гласоподават има и пред секцията в Гринуич .

Хората чакат по 2 часа. Председателят на секцията изясни пред, че на час съумяват да минат сред 80 и 100 души. В Кеймбридж изборният ден стартира в 7.00 часа локално време. Секциите за гласоподаване са четири, а комисиите наблюдават за естественото протичане на изборите, както и за спазването на противоепидемичните ограничения.

Опашки от искащи да гласоподават се извиха и в Германия

Огромни опашки от искащи да гласоподават се извиха пред българското посолство в немската столица Берлин. Изборният ден там стартира в точния момент - в 7 часа сутринта, само че хора чакаха извън още преди да бъдат отворени секциите.

В постройката на дипломатическата ни задача има три секционни комисии. Вотът протича при съблюдаване на ограниченията против COVID-19.

Опашки има и пред изборните секции в Мюнхен, Франкфурт и Хамбург. Гласуването в Германия ще завърши в 20 часа локално време.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР