О“ като обич, Б“ като България, О“ като образование, Д“

...
О“ като обич, Б“ като България, О“ като образование, Д“
Коментари Харесай

„С“ като слово, „В“ като вяра…

„ О “ като любов, „ Б “ като България, „ О “ като обучение, „ Д “ като подарък и „ А “ като Аз.

Седемте букви на свободата ще обединят  няколко разнообразни организации, с цел да подарят на габровци и посетители на града един друг – логичен и споделен ден.

На 24 август, от 16.00 до 19.00 часа в Градинката с мечето, по концепция на РА „ Елмазови “ и в партньорство с културни институти, представители на БПЦ, неправителствени и просветителни организации, ще се осъществя едно от съпътстващите събития на честванията, отдадени на Шипченската епопея. На посоченото място ще бъдат ситуирани 6 шатри и една апаратура от винил, всяка от които обозначена с следващата писмен знак от думата „ независимост “ и отдадена на друга тематика, като сплотяващата нишка сред тях ще бъде свободата.

„ С “ ще срещне публиката със „ словото “ в компанията на габровски създатели от Дружество на писателите. В шатрата ще бъдат изложени книги, ще се четат и пишат стихове за свободата, ще се рисуват букви.

„ В “ като „ религия “ ще бъде пространството на Българската православна черква, ориентирано към децата и подрастващите, на които на наличен език ще се споделя за вярата, за църковните празници, Библията, светите апостоли и живота на Иисус. Специално присъединяване в събитието ще вземе Църковният хор към храм „ Успение на св. Богородица “, който може да чуете в 18.00 часа.

„ О “ като „ любов “ е територията на децата. Шатрата, обозначена с тази писмен знак, ще предлага на своите гости с ръце и сърце да творят на тематика България, ще има рисунки, приложения и други приложни занимания, които освен ще забавляват, само че и ще учат децата на тези изконни български полезности, които са ни съхранили като народ до през днешния ден.

В шатрата с писмен знак „ Б “ като „ България “ ще ви посрещне Регионален исторически музей.  Специалисти от институцията ще показват забавни обстоятелства от историята на Габрово и по-конкретно присъединяване на Габрово и габровци в Шипченската епопея. За спомен ще може да си купите сувенири, свързани с епохата и разнообразни печатни материали от музея.

Образователната шатра ще предлага настолни игри, свързани с историята на България, подобаващи както за деца, по този начин и за възрастни. Това пространство е отдадено на фамилната публика.

Шатра „ Д “ кани посетителите на събитието да дарят книга, отдадена на свободата, а всеки дарил книга, ще получи трикольор. Със събраните дарения ще бъде освежен фондът на къщичките за книги, сложени в разнообразни региони на града от Република България „ Априлов – Палаузов “

Последната писмен знак на думата „ независимост “, която е първата писмен знак на писмеността, слага акцент върху личността на всеки, посетил събитието.  „ Аз оставям отпечатък “ – под този надпис ще бъдат събрани посланията на дребни и огромни върху едно бяло платно /винил/, на което всеки искащ може да напише или изрисува своето чувство за независимост или своята фантазия за свободна България. Организаторите ще обезпечат материали за отпечатъци на длани и маркери за писане на послания.

Събитието е ориентирано към цялата общност, на другите шатри ще има както занимания, по този начин и потребна информация за дребни и огромни. Очакваме ви!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР