О бщото събрание на Асоциация на индустриалния капитал в България

...
О бщото събрание на Асоциация на индустриалния капитал в България
Коментари Харесай

АИКБ избра нови органи за управление

О бщото заседание на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) избра нови органи за ръководство.

Досегашният ръководител на Управителния съвет на Асоциацията Васил Велев беше избран отново за нов мандат, а негови заместници ще са Данета Желева, Никола Зикатанов, Румен Радев и Кънчо Стойчев. В УС на АИКБ влизат още Боян Бойчев, Кирил Бошов, Стефан Василев, Мариана Итева и Стефан Чайков.

По време на съвещанието беше освежен състава и на Националния и Контролния съвет на АИКБ. Общото заседание утвърди и целите в активността на АИКБ за идващите четири години.Асоциацията ще работи за възстановяване на бизнес климата в страната, за повишение на конкурентоспособността на стопанската система, за развиване на финансовите пазари и научно-изследователската активност и за поощряване провеждането и продължаването на промени в сферите на енергетиката и човешките запаси.

Според АИКБ, макроикономическата политика на страната ни би трябвало да бъде ориентирана в три съществени посоки. Това са опазване на данъчния модел, ефикасен надзор над обществените разноски и сдруженията с монополно състояние на пазара и курс към Еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Асоциацията ще поддържа запазването на пропорционалния налог от 10% и размерите на осигурителните вноски. Акцент в целите на АИКБ е индустриалната политика, с цел да се поддържа развиването на стопанската система, тъй че да се основат условия за интензивен стопански напредък, а от там растеж на приходите.

„ Ускоряването на дейностите за въвеждане на електронно ръководство, по-доброто контролиране за свободно развиване на бизнеса, осъществяване на тактика за рационализация и цифровизация на промишлеността и насърчаването на вложенията и нововъведенията са единствено част от целите, които страната ни би трябвало да реализира през идващите няколко години, в случай че желаеме да имаме конкурентоспособен бизнес.

Това са и главните предпоставки за нужния растеж от над 6% на Брутният вътрешен продукт, посредством който да реализираме догонващо развиване, превръщане на миграционните потоци и бъдеще за децата и внуците ни в България “, съобщи Васил Велев.

Акцент АИКБ слага и върху развиването на финансовите пазари. Капиталовият пазар у нас може да бъде употребен за набиране на запас за финансиране на капиталови планове както на МСП, по този начин и на плановете със важен публичен интерес, в това число присъединяване в интернационалните сдружения, създаване на енергийни индустриални мощности, както и инфраструктурни планове.

Приватизационните покупко-продажби следва да се реализират преди всичко през фондовата борса, в това число миноритарни дялове от държавни сдружения, като АЕЦ Козлодуй, НЕК, Булгартрансгаз, АДИС, Български състезателен тотализатор, Електроенергиен систематичен оператор и други.

По време на съвещанието на Общото заседание изпълнителният шеф на Фонда на фондовете Владимир Данаилов и изпълнителният шеф на Българска организация за експортно обезпечаване Момчил Ройнев показаха пред АИКБ опциите за подкрепяне и финансиране на българските компании посредством другите финансови принадлежности на двете сдружения.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ съдебна експертиза.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай - Защо пребихте съседа си? - Защото се оказа, че отглеждал петел у тях. Аз от един месец отивам на психотерапевт, тъй като слушам петли в… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниКакво оповестиха от Столична общинаВлакът е освободенПремиерът Зоран Заев разсъни вяра неотдавна, обещавайки да облекчи правилатаМеждусъседски разправииАни Салич споделя историята на царицата-войн и избавител – тази неделя след централните новиниНе е заслужено микро предприятия, с оборот от 150 лева дневно, да се обременяват с спомагателни разноски, присъщи за огромните компании, счита водачът на ВОЛЯОт капиталовия фонд показаха, че от всичките си 95 плана все още за последните 15 години, в никакъв случай не се е налагало да продадат нито един от тях и не са напускали план поради печалбиКампанията е траяла 9 месеца и е употребила компрометирани сайтовеТакива машини ще има в 9 390 секции в страната.Ако желаете да подобрите здравето на белите си дробовеКои са новите улики, които ще трансформират хода на събитията? Гледайте довечера от 22.00 ч.Те са за открити нарушавания след осъществяване на спешни работи и ремонтни дейностиТе са изпращани в продължение на години до фамилен приятелПетима души са арестувани при акции в София, Перник и РазлогПревенцията и грижата са от изключителна важностСмятало се, че Сиамските котки водят душите на покойниците в отвъднотоОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР