О, боже мой, Чандлър не носи очила от самото начало,

...
О, боже мой, Чандлър не носи очила от самото начало,
Коментари Харесай

“Сълзите на клоуна”. Спомен за един “Приятел” по-малко

О, боже мой, Чандлър не носи очила през цялото време, учудете се малко за разлика от Моника, Фийби и останалите другари (сезон 7, епизод 3 - “Онзи с курабийките на Фийби “).



Ако прочетохте предходното изречение с гласа на Джанис, тази публикация е за вас. Ако не прочетохте последното изречение с гласа на Джанис, върнете се и го прочетете отново, към този момент с нейния глас. Ако не знаете коя е Джанис, отидете и изгледайте най-малко няколко сезона на „ Приятели “ и след това се върнете на тази публикация, тя няма да избяга. Ако не сте гледали сериала и не ви се гледа занапред, може би отново ще ви хареса, макар че доста изпускате, а и някои от случките нищо няма да ви приказват.

Всички се спукахме от смях, когато Джоуи се прибра късно от работа и с Чандлър започнаха да се карат като женена двойка за децата си, че Бинг е седял през целия ден да се грижи за пилето и патето, а Трибиани се прибира у дома и желае незабавно да излезе на коктейл с сътрудниците си. Всички подскочихме от благополучие, когато откакто Рос влиза въодушевено в стаята на Чандлър в хотела в Лондон и крещи, че ще се дами, по-късно Моника изскача отдолу под завивките и го пита “Дали той видя, че съм тук? “.



Всички плакахме, когато той ѝ предложи брак, или по-точно - когато тя му предложи брак, поради провалената изненада(бел. ред. Връзката сред двамата дори не е била планувана да продължи доста, само че след избухливите реакции и на публиката, пред която се снима сериала, и на почитатели по целия свят, сценаристите вземат решение да продължат романса, което е и едно от най-хубавите решения за сериала).





Всички(или най-малко множеството хора) обожават шегите му, които се оказва, че са част от характера на самия Пери, и че персонажът на Чандлър е написан особено за него. И то какъв темперамент, несравним жлъч, непостижим шегобиец и всичко в един доста приветлив юноша. Младеж, който може да се похвали освен, че се е натискал с Джулия Робъртс освен в епизод на „ Приятели “, а и в живота, само че и че е излизал с доста висок профил дами през живота си.

Всеки, който е спирал цигарите и по-късно си е припалвал от време на време, си е повтарял оправданието на Чандлър, откакто му споделят, че е бил толкоз добър със прекъсването: “И това ми е премията! ” (сочейки запалената цигара). Любим миг е, несъмнено, когато Чандлър се хвали за новия си преносим компютър с цели 12 MB RAM, 500 MB хард диск, включени благоприятни условия за таблици и модем, който работи на повече от 28 000 бита в секунда, само че когато Фойби го пита защо ще го употребява, отговорът „ Игри и така нататък “, те смъква на пода и с метода, по който Пери го изиграва.



Най-любим епизод на множеството почитатели е от четвърти сезон, епизод 12 „ Онзи с ембрионите “. Бихме го определили като “сценарен талант ”, тъй като е епизод, от който хем стомахът те боли от смях, хем най-после може и да поплачеш от благополучие. Епизодът стартира с типичния къс скеч, в който Моника и Рейчъл отиват рано сутринта да тропат на вратата на момчетата поради кукуригането, което се чува при тях. На въпроса “Какъв е този звук? ”, Чандлър иронично дава отговор “Ти! ”, тъй като Рейчъл блъска вратата безредно.



Оттам епизодът продължава със серия игри, които приятелите си спретват, като първо се пробват да познаят какви артикули е напазарувала Рейчъл, а след това вършат и хитовата игра, в която дават отговор на въпроси от всекидневието си.



Всички занимания са майсторски преплетени с историята на Фийби, която се подлага на инвитро процедура, с цел да помогне на брат си. Сцените от нея съвършено се вливат в хумористичната викторина, до момента в който най-после епизодът кулминира по едно и също време с успеха на момчетата в играта със залог замяна на жилищата и пробата за бременност на Фийби, който се оказва позитивен. Сцени, в които плачеш и се смееш по едно и също време. Епизод, в който Чандлър е незаместим и необикновено комичен. Винаги ще го помним по този начин.



Но зад ироничните мнения и смешки, се крие, за жалост, доста депресиран човек. Подобно на Робин Уилямс, Матю Пери е комедиант пред хората, само че когато никой не гледа и няма включени камери, тъгата и самотата надвиват. Техните истории мощно резонират в песента „ Tears of a clown “ ( " Сълзите на клоуна " ), написана през 1967 година от Ханк Косби, Смоуки Робинсън и още изгряващиятогава Стиви Уондър. С приятна и радостна мелодия, върху която обаче се пее за сълзите на клоуна, които се появяват, когато няма хора към него. Тук слагаме версията на Петула Кларк от 1970 година, която считаме за по-приятна и от оригинала.



В последните си постове в обществените мрежи се следят леко странни изявления от Пери. В това съответно, оповестено пет дни преди гибелта му, той написа, че въртящата се топла вода към него го кара да се усеща добре.



От години Пери се бори със зависимостта си към болкоуспокояващи и алкохол и неведнъж посещава рехабилитационни клиники. През 2016 година той съобщи пред BBC Radio 2, че не може да си спомни три години от фотосите на кино лентата " Приятели " поради пиенето и опиатите. В изявление предходната година той описа по какъв начин не е гледал сериала.

„ Не съм гледал сериала и не съм го гледал, тъй като можех да върша единствено това: “Пиене, опиати, пиянство, кокаин “, сподели той. „ Можех да схвана на какво съм бил сезон след сезон, по това по какъв начин изглеждах. Ето за какво не желая да го виждам, тъй като това е, което виждам... Но мисля, че ще стартира да го виждам, тъй като беше необикновено да виждам по какъв начин допира сърцата на разнообразни генерации “, прибавя той.

Актьорът е бил открит мъртъв в дома си в Лос Анджелис и се е удавил, оповестиха източници от правоохранителните органи пред американски медии. Полицията в Лос Анджелис проверява гибелта на Пери, заяви източник CNN, който прецизира, че все още няма съмнения за непредумишлено ликвидиране, само че случилото се продължава да се проверява от отдела за грабежи и убийства на полицията в Лос Анджелис.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР