О Б Я В Л Е Н И Е Община

...
О Б Я В Л Е Н И Е Община
Коментари Харесай

Общината обави конкурс за началник на отдел „Култура“

О Б Я В Л Е Н И Е

Община Русе със седалище и адрес: 7000 гр.Русе, пл. „ Свобода ” № 6,на съображение чл.10а, ал.2 от Закона за държавния чиновник, по отношение на член 14, алинея 1 от Наредбата за осъществяване на състезанията и асортимент при подвижност за държавни чиновници и Заповед № ЧР 34/16.04.2024 година на кмета на Община Русе

ОБЯВЯВА КОНКУРС

за назначение на държавен чиновник при следните условия:

І. Конкурсът се афишира за длъжността „ Началник на отдел ” на отдел „ Култура “към дирекция „ Образование и просвета ” – 1 щатна численост.

ІІ. Минимални и характерни условия за длъжността и спомагателни умения и квалификации:

А. Минимални условия за заемане на длъжността планувани в Класификатора на длъжностите в администрацията:

1. Степен на обучение – бакалавър

2. Години на професионален опит – 3 години;

3. Минимален сан – ІІІ /трети/ младши

Б Специфични условия за заемане на длъжността:

1. Да дава отговор на изискванията по член 7, алинея 1 от Закона за държавния чиновник.

2. Професионален опит: най – малко 3 години да е добит в област или области на активност, които са свързани с функционалностите, избрани в длъжностната характерност за длъжността добити на управителна позиция и/или в региона на културата.

В Допълнителни умения и квалификации:

1. Професионална област на висшето обучение: Хуманитарни науки, Изкуства, Социални, икономически и правни науки.

2. Личностни умения и компетентности: умения за анализиране и разглеждане на проблемите в дълбочина, познаване и прилагане на нормативните актове, свързани с активността на служителя; умения за създаване и поддържане на положителни връзки вътре и отвън администрацията, познаване на разпоредбите на администрацията и административната среда; умения за ясна и целенасочена връзка по служебни въпроси с съответна детайлизация и асортимент на аргументи; умения за обосноваване и насърчаване на подчинените служители; умения за дефиниране и разяснение на краткосрочните и дълготрайни цели на администрацията; умения за култивиране на информация, основаване на наличие, цифрова връзка, осведомителна сигурност.

3. Българските жители, които са минали срочна работа в доброволния запас по член 59, алинея 1 от Закона за запаса на въоръжените сили на Република България, се употребяват с преимущество при реализирани равни крайни резултати.

ІІІ. Начин на осъществяване на състезанието:Решаване на тест по член 33, алинея 1, т. 1 от Наредбата за осъществяване на състезанията и подбора при подвижност на държавните чиновници за знания от професионалната област на длъжността и по отношение на администрацията и изявление.

ІV.Допълнителна информация за метода на провежданена състезанието:

Тестът ще си организира в администрацията на Органа по назначение и ще включва знания по отношение на администрацията и въпроси свързани с вярното използване на следните закони и подзаконови актове към тях: Закон за протекция и развиване на културата, Закон за националните читалища, Закон за културното завещание, Закон за публичните библиотеки, Закона за администрацията, Закон за локалното самоуправление и локалната администрация, Закон за държавния чиновник, Наредбите на Общински съвет – Русе и др;

Кандидатите би трябвало да имат цифрова подготвеност, според член 15, алинея 2 от Наредба за изискванията и реда за оценяване осъществяването на чиновниците в държавната администрация.

При осъществяване на изявлението, конкурсната комисия ще преценя качествата на претендентите по 5 – степенна канара по 7 индикатора съгласно Формуляр за преценка на кандидате Приложение № 6 към член 42, алинея 4 от НПКПМДСл

V. Необходими документи за кандидатстване:

Писмено заявление за присъединяване в състезанието по образец;

Декларация по член 17, алинея 3, т. 1 от Наредбата за осъществяване на състезанията и подбора при подвижност за държавни чиновници /по образец/

Копия от документи за добита образователно-квалификационна степен и компетентност.

Копия от документи удостоверяващи продължителността на професионалния опит и/или добития сан като държавен служител;

Автобиография (европейски формат).

V­І. Място и период за подаване на документи:

Документите за присъединяване се показват в период до 10 /десет/ дни от публикуването на обявлението за състезанието на адрес: гр. Русе, пл. „ Свобода “ № 6, Община Русе, ІІ етаж, стая 204, отдел „ Човешки запаси “. В случай, че подаването се прави посредством прокурист, се изисква да бъде попълнено пълномощното, намиращо се на последната страница на заявката за присъединяване в състезанието. При подаване на място е наложително представянето на оригиналите на копираните документи за сверяване от чиновниците избрани да одобряват документите. За контакти: телефон 082 / 881 665 или 082 / 881 777.

Документите може да се подават и по електронен път на е-поща [email protected], като в този случай заявката и декларацията следва да бъдат подписани от претендента с електронен автограф, а останалите копия на изискуемите документи да бъдат заверени правилно с оригинала от претендента.

VІІ. Общодостъпно място, на което ще се афишират описите и други известия по отношение на състезанието:електронната страница на Община Русе или осведомителното табло на входа на Община Русе, намиращ се на ул. „ Петър Берон “.

VІІІ. Кратко изложение на длъжността:

Ръководи, провежда, координира и управлява активността на отдела и чиновниците в него като обезпечава създаването и осъществяването на ограничения в региона на културата, културното завещание, изкуството и духовното развиване, съгласно Устройствения устав на общинската администрация и законодателството на Република България. Ръководи административно чиновниците в отдела.

Области на действия: управителна и организационна активност, съгласуваност и методическо управление, действен надзор, просвета.

ІХ Начина на установяване на размера на главната заплата:

Размерите на самостоятелните съществени месечни заплати на чиновниците, които постъпват в администрацията, се дефинират по преценка на работодателя, до достигнатия оптимален размер на главните месечни заплати на чиновниците в съответното равнище и степен и са според от притежавания професионален опит, както следва:

1. при професионален опит до 4 години – в границите на степен 1 на равнището на главната месечна заплата за длъжността, като минималния размер на главната заплата не може да бъде по-нисък от 933 лева.;

2. при професионален опит, преизпълнен минималния за длъжността с от 4 до 10 години – в границите на степен 2 на равнището на главната месечна заплата за длъжността, като минималния размер на главната заплата не може да бъде по-нисък от 933 лева.;

3. при професионален опит, преизпълнен минималния за длъжността с над 10 години – в границите на степен 3 на равнището на главната месечна заплата за длъжността, като минималния размер на главната заплата не може да бъде по-нисък от 933 лева

Х. Длъжностна характерност за конкурсната служба се дава на позволените претенденти от отдел „ Човешки запаси “.

Образец на заявление за присъединяване в състезанието може да се изтегли от електронната страница на Община Русе или от интернет адрес:https://iisda.government.bg/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР