Нюйоркската компания за недвижими имоти Hapi Homes използва иновативно сглобяемо

...
Нюйоркската компания за недвижими имоти Hapi Homes използва иновативно сглобяемо
Коментари Харесай

Къща за $50 000, готова за 8 часа. Да имаш нов дом е като да поръчаш пица

Нюйоркската компания за недвижими парцели Hapi Homes употребява новаторско сглобяемо строителство за жилища с повърхност от 180 кв. м до 1 600 кв. м., написа Insider.

Клиентите могат да избират всред 16 налични етажни проекта, създадени от външни инженери и архитекти, които Hapi Homes употребява за структурата, панелите и подовите настилки.

След като тези елементи се изработят в завода - което лишава към 30 дни, те се транспортират до крайното място, където строителят може да сглоби материалите за часове.

Проектите могат да бъдат както за най-обикновени дребни къщички с едно помещение, по този начин и огромни двуетажни пълноразмерни къщи.



Досега компанията е построила и конфигурирала 12 жилища, а още 12 са в развой на произвеждане, споделя съоснователят и основен изпълнителен шеф Мохамед Ахмед пред Insider и добавя, че води договаряния със строителни бизнесмени и хотелиери, защото възнамерява да построи " няколкостотин " през тази година.

След като напусне фабриката, всяка къща се транспортира с камион до крайното си място, където кран я повдига и слага на земята. Външните елементи се сгъват във вътрешността от двете страни на центъра. Строителите разгъват първо покрива и пода.

След това се разгъват външните стени. Проверява се дали всичко е градивно крепко и се слагат корнизите и другите интериорни детайли. Работата лишава към 8 часа от началото до края.



Къщите са направени от рамка от лека стомана - материал, който е резистентен на термити и други вредители по дървото.

Стените са от алуминиеви гофрирани панели, които са напръскани с антикорозионна багра, а вратите и прозорците са от алуминиева сплав.

Клиентите могат да изберат да закупят къщата необзаведена на базова цена или обзаведена против в допълнение възнаграждение. 

Необзаведеният модел коства 50 000 $, обзаведената версия е сред 60 000 и 75 000 $.


 

Необзаведената се предлага с външни и вътрешни стени, под, таван, покривна система, множеството детайли на кухнята и банята, порти, тръбопровод и електричество.

Обзаведената се предлага с всички типове осветителни тела, мебели, домашен електроуреди.

Hapi Homes подарява 10 сгъваеми къщи Одеса, Украйна, след бомбардировките от съветски ракетни на 14 юни тази година. Надеждата на Ахмед е, че тези домове ще оказват помощ за възобновяване на града, споделя той пред Insider.

" Ако някой употребява това като жилище в този момент, тъй като му би трябвало, а след шест месеца към този момент няма потребност да се настаняват хора, ние можем да премахнем стените, да създадем корекции и да го превърнем в класна стая. Така че тези пространства са в действителност многофункционални. ", добавя притежателят на компанията за новаторски къщи.

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР