Нюкасъл Юнайтед приема Тотнъм Хотспър в изключително интригуващ мач от

...
Нюкасъл Юнайтед приема Тотнъм Хотспър в изключително интригуващ мач от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Нюкасъл vs Тотнъм 5:0, свраките унижават съперника

Нюкасъл Юнайтед приема Тотнъм Хотспър в извънредно завладяващ мач от 32-ия кръг във Висшата лига на Англия и играят при резултат 5:0.

Срещата стартира вихрено за " джордитата ", които притиснаха съперника още с първото допиране на топката. И след единствено 61 секунди игра те поведоха в резултата. Джейкъб Мърфи бе прецизен, откакто играта беше извършена през средата, а Жоелинтон опита удар, който рикошира и кълбото отиде вдясно за Мърфи, който от близко откри резултата - 1:0.

Капитулацията на лондонския клуб продължи с цялостна пара в шестата минута, когато Фабиан Шер откри с дълъг диагонал Жоелинтон в наказателното поле на " шпорите ". Бразилецът овладя на гърди и отстрани с едно допиране Юго Лорис, след което нямаше по какъв начин да пропусне да се разпише във вратата на Тотнъм за 2:0.

Феерията в " черно-бяло " продължи в границите на 9 минути, като Нюкасъл закова трети гол за това време на своя противник. Дайър опитва пас по земя към Сон, който с лекост загуби топката и тя отиде у Джейкъб Мърфи. Наслаждаващият се на страховит мач нападателен футболист на " свраките " нанесе добър изстрел от междинна отдалеченост, който беше задоволително добър, с цел да стане неосъществим за Лорис - 3:0 за Нюкасъл.

В 13-ата пристигна и първият късмет за Тотнъм, като Хари Кейн получи прекрасен пас в наказателното поле от Деян Кулушевски и британският нападател стреля с фалц, само че топката отиде навън.

Разпадът на Тотнъм продължи в цялостна степен в северна Англия, като в 19-ата минута домакините вкараха четвъртия си гол в срещата. Джо Уилок достави извънреден пас към Александър Исак с външната част на крайници си и шведът беше изведен самичък против Лорис. Оттам насетне Исак пое топката, като Дайър опита да го догони, само че тъмнокожият стрелец пусна топката край Лорис за 4:0.

Насладата в играта на Нюкасъл продължи и след още две минути Исак вкара втория си гол в срещата. След многоходова композиция Нюкасъл отключи защитата на Тотнъм, а Исак по диагонала прати топката още веднъж край Лорис, като защитата на Тотнъм още веднъж работи безобразно - 5:0.

След петия гол темпото поспадна, само че лондончани продължаваха да бъдат отчайващи при визитата си на север, като не затрудняваха по никакъв метод Ник Поуп. Основният проблем на гостите беше, че тичаха край противника, като по никакъв метод не опитваха да противодействат на своя конкурент. В 40-ата Лонгстаф беше фаулиран от Серхио Ромеро, само че топката продължи към Уилок, който шутира мощно от дъгата, само че този път не уцели вратата.

Две преди края Нюкасъл за малко не повиши преднината си, откакто Лонгстаф шутира от междинна отдалеченост, само че Давинсон Санчес с шпагат отби топката, която прелетя агонизиращо близо край десния непряк дирек на Лорис.

LIVE /

1:0 Мърфи (2)

2:0 Жоелинтон (6)

3:0 Мърфи (9)

4:0 Исак (19)

5:0 Исак (21)

Съставите:

Нюкасъл Юнайтед: Поуп – Трипиър, Шер, Ботман, Бърн – Лонгстаф, Гимараес, Уилок – Жоелинтон, Исак, Мърфи

Тотнъм Хотспър: Лорис – Ромеро, Дайър, Сар – Поро, Скип, Хойбиерг, Перишич – Кулушевски, Кейн, Сон
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР