Нюкасъл Юнайтед изравни една от най-големите си победи в исторически

...
Нюкасъл Юнайтед изравни една от най-големите си победи в исторически
Коментари Харесай

Нюкасъл обича град Шефийлд и издъни всяка една мембрана на Юнайтед

Нюкасъл Юнайтед изравни една от най-големите си победи в исторически проект във Висшата лига и разкова със звучното 8:0 Шефийлд Юнайтед при визитата си на „ Брамал Лейн “ в финален мач от неделната стратегия в британския футболен хайлайф.

В нито един миг от срещата не останаха и грам подозрения кой тим ще си тръгне с трите точки, а седемте попадения бяха разграничени от седем разнообразни индивида в хода на срещата.

Шон Лонгстаф поведе „ свраките “ напред в 21-ата минута, с цел да може 10 по-късно Дан Бърн да удвои актива на гостите. В 35-ата пристигна времето на Свен Ботман, който повиши актива на своя отбор и с те се отдръпнаха на отмора с три безответни гола преднина.

Втората част започва още по-добре за „ джордитата “, а Калъм Уилсън също се разписа в 56-ата, с цел да може Антъни Гордън да направи 5:0 след 61 минути игра.

До края на срещата време остана и за Мигел Алмирон (68), Бруно Гимараеш и Александър Исак (88) да се отбележат в листата с голмайстори, за крайното 8:0 при визитата в стоманения град. Победата изстреля отбора на Еди Хау до осмото място с актив от 9 точки, до момента в който Шефийлд се закотви на последната позиция с 1 точка и -12 голова разлика.

Любопитен щрих е, че най-голямата победа в историята на Висшата лига за Нюкасъл още веднъж е в град Шефийлд, само че против другия отбор – Уензди, като „ кукумявките “ губят през 1994-а година с 0:0 от северняците. Голямата паника за спечелилия от тази среща е, че рано-рано през първата част с травма напусна Харви Барнс, който беше сменен от Антъни Гордън.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР