Нюкасъл постигна най-изразителна си победа от началото на сезона, след

...
Нюкасъл постигна най-изразителна си победа от началото на сезона, след
Коментари Харесай

Нюкасъл зашлеви пет шамара на Уест Хам и продължава да мечтае за ШЛ

Нюкасъл реализира най-изразителна си победа от началото на сезона, откакто разгроми с 5:1 като посетител Уест Хам. Това бе четвърта поредна победа за отбора на Еди Хау, който все по-уверено гледа към присъединяване в Шампионската лига. Калъм Уилсън (6`, 46;) и Жоелинтон (13`, 90`) означиха по две попадения, а Александър Исак (82`) също се разписа за най-голямата победа на Нюкасъл като посетител в Премиър лийг от 1998 година. " Свраките " остават на трето място, а Уест Хам е над зоната на изпадащите единствено по голова разлика и бъдещето на Дейвид Мойс наподобява все по-несигурно.

Мойс бе направил една смяна спрямо мача със Саутхамптън. Микаил Антонио започва вместо Дани Ингс. Жоелинтон и Калъм Уилсън пък започнаха за сметка на Джо Уилок и Александър Исак, които имаха важен принос за успеха над Манчестър Юнайтед, само че в този момент останаха на пейката за началото.

Двубоят стартира сносно за " свраките ", които още в до 13-ата минута водеха с два гола. Преди тях обаче шансът обърна тил на домакините в самото начало, откакто топката срещна гредата след интервенция на Гимараеш, който засече към личната си врата ниско центриране на Боуен. В шестата минута Нюкасъл поведе с първата си офанзива в мача, откакто Уилсън засече с глава центриране на Сен-Максимен. В 13-ата минута Жоелинтон получи извеждащо подаване от Фабиан Шер, излезе очи в очи с Фабиански, мина около него и прати топката във вратата му за повторно. Попадението в началото бе анулирано поради засада, само че ВАР сподели, че такава няма - 0:2.

В 40-ата минута Зума върна един гол, откакто засече с глава центриране от корнер. Поуп също не се откри добре.

Секунди след подновяването на играта Нюкасъл стигна до трети гол след неточност на домакините. Фабиански подаде с ръка към Агер, който обаче разреши на Мърфи да му отнеме на границата на наказателното поле, след което да пусне към Уилсън, който на празна врата означи второто си попадение довечера.

Това попадение към този момент изцяло пречупи " чуковете " и в идващите минути единствено две положителни намеси на Фабиански, който избави удари на Мърфи и Сен-Максимен, предотвратиха по-голямото закъснение на Уест Хам. Гимараеш също пропусна добра обстановка. Четвъртият гол обаче бе факт в 82-рата минута, когато Александър Исак наказа груба неточност на Фабиански, който излезе отвън наказателното си поле, с цел да пресече извеждащо подаване на Гимараеш. Стражът обаче не съумя да овладее топката и от 30-ина метра Исак я прати в опразнената врата.

В 90-ата минута Гимараеш оформи крайното 1:5, откакто приключи контра на гостите с удар в далечния ъгъл.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР