Ню Йорк Таймс смята, че има разкол между САЩ, Европа

...
Ню Йорк Таймс смята, че има разкол между САЩ, Европа
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Има разкол между САЩ, Европа и Украйна относно целите на конфликта с Русия

" Ню Йорк Таймс " счита, че има ерес сред Съединени американски щати, Европа и Украйна в оценките им какви цели преследват в спора с Русия и какви отстъпки е подготвен да направи Киев, с цел да постави край. Според вестника " разколът в мненията стана явен по време на Световния стопански конгрес в Давос, където Хенри Кисинджър, 99-годишният някогашен държавен секретар на Съединени американски щати, допусна, че Украйна евентуално ще би трябвало да направи териториални отстъпки като част от контрактувано съглашение ", оповестява ТАСС.

„ След три месеца на извънредно единение (...) има възходящ ерес в мненията за това какво да се прави по-нататък “, се споделя в публикация, оповестена в четвъртък на уеб страницата на " Ню Йорк Таймс ". Вестникът обръща внимание на обстоятелството, че „ в обстановка, в която Съединени американски щати назовават ​​Русия страна-парий, която би трябвало да бъде изключена от международната стопанска система ", други, основно в Европа, предизвестяват за заплахите от сходен метод.

" Ню Йорк Таймс " показва смяната в позицията на Съединени американски щати, припомняйки, че в края на април шефът на Пентагона Лойд Остин разгласи желанието на Вашингтон да види „ Русия отслабена “. „ Удивителното единение на НАТО и Европейския съюз “ неотдавна беше „ подложено на напън “, отбелязва вестникът, изтъквайки нежеланието на няколко европейски страни, измежду които Унгария, да наложат ембарго върху доставките на съветски нефт. Освен това европейците даже не се пробват към този момент да спрат вноса на съветски газ “, отбелязва вестникът. Франция, Германия и Италия са " загрижени за вероятното удължение " на спора и се опасяват от " вероятни вреди за личните си стопански системи ", смятайки Русия за " неминуем комшия, който не може да бъде изолиран вечно ".

Очевиден ерес

" Разколът в мненията стана явен по време на Световния стопански конгрес в Давос, където Хенри Кисинджър, 99-годишният някогашен държавен секретар на Съединени американски щати, допусна, че Украйна евентуално ще би трябвало да направи териториални отстъпки като част от контрактувано съглашение ", написа вестникът. „ Ако Зеленски се съгласи на някои отстъпки, ще анулират ли Съединени американски щати и техните съдружници доста от съкрушителните си наказания (...) или това заплашва да погребе вярата им да разбият съветските качества в бъдеще “, пита изданието.

„ Ню Йорк Таймс “ напомня, че по-рано Зеленски неведнъж е казвал, че Киев има намерение да изтегли войските си към линията на прикосновение от 23 февруари тази година. " Но даже тези цели се считат за амбициозни от някои европейски публични лица и военни специалисти ", написа " Ню Йорк Таймс ". Много специалисти се притесняват, че това е отвън украинските благоприятни условия ".

Източник " Гласове "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР