Ню Йорк скоро може да забрани капсулите с перилен препарат

...
Ню Йорк скоро може да забрани капсулите с перилен препарат
Коментари Харесай

Ню Йорк може да забрани капсулите с перилен препарат, някои чаршафи за пране в последната „зелена“ репресия — с глоби до $1200 за продажбата им

Ню Йорк скоро може да забрани капсулите с перилен препарат в петте квартала в последния „ зелен “ напън от законодатели.

Законът „ Шушулките са пластмасови “, показан от общинския консултант Джеймс Дженаро предходната седмица, ще забрани продажбата на каквито и да е шушулки и чаршафи за пране, в случай че са направени с поливинил алкохол.

Глобите за продажба на шушулките ще стартират от $400, ще се удвоят за второ нарушаване и ще доближат до $1200 за неспазване на разпоредбите повече от два пъти, в случай че законопроектът стане закон. Законопроектът също по този начин ще изисква образование и информиране на бизнеса по отношение на възбраната за първата година.

Законът няма да влезе в действие до 1 януари 2026 година, в случай че бъде признат.

Поливиниловият алкохол или PVA се разтваря във вода, само че съгласно учени се разпада на дребни микропластмасови части, които към момента замърсяват водните пътища и минават през филтриращи системи.

Според изследване от 2021 година към 19 000 тона PVA се употребяват всяка година в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР