Ню Йорк повиши нивото на тревога за Covid-19 до високо

...
Ню Йорк повиши нивото на тревога за Covid-19 до високо
Коментари Харесай

Ню Йорк повиши нивото за COVID до високо, настоява за носене на маски

Ню Йорк увеличи равнището на паника за Covid-19 до високо на фона на възходящия напън върху здравната система , оповестява " Блумбърг ".

Насоките по време на високо равнище на паника предизвикват нюйоркчани да носят маска за лице във всички публични закрити пространства и препълнени места навън . Кметът Ерик Адамс сподели в понеделник, че не е на път да възвърне условието за маска.

Нивата на предизвестие регистрират случаите , признатите в болница и % на стационарните кревати, заети от пациенти с Covid-19 . В началото на май градът мина към приблизително равнище на паника от ниско, откакто надвиши 200 нови случая на 100 000 души за интервал от седем дни.

Към 13 май новите случаи са 292. Високо равнище на паника се задейства, когато новите признати в болница за седем дни надвишават 10 на 100 000 и процентът на болничните кревати с личен състав, заети от пациенти с Covid, е по-голям от 10%, съгласно насоките на Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

Новите приеми са 9,8 на 100 000 и се усилват към 13 май, до момента в който 4,14% от леглата са заети от пациенти с Covid .

Градският здравен комисар Ашвин Васан сподели, че чака пикът на сегашната вълна да не продължи дълго, в случай че жителите следват насоките .

New York City has transitioned to a high Коронавирус alert level, meaning now is the time to double down on protecting ourselves and each other by making choices that can keep our friends, neighbors, relatives and coworkers from getting sick.
— Commissioner Ashwin Vasan, MD, PhD (@NYCHealthCommr)  Ей Би Си: Над 300 000 души в Съединени американски щати можеха да са живи, в случай че бяха имунизирани против Covid
Ей Би Си: Над 300 000 души в Съединени американски щати можеха да са живи, в случай че бяха имунизирани против Covid

За отказващите имунизация, " тези числа са блестящо увещание за успеваемостта на имунизациите "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР