Ню Йорк и още 5 щата на Източния бряг на

...
Ню Йорк и още 5 щата на Източния бряг на
Коментари Харесай

Ню Йорк и други 5 щата в САЩ планират отмяната на ограниченията заради коронавируса

Ню Йорк и още 5 щата на Източния бряг на Съединени американски щати към този момент обмислят анулация на рестриктивните мерки поради ковид, съобщи БГНЕС, базирайки се на BBC.
Губернаторите на Ню Йорк, Ню Джърси, Роуд Айлънд, Кънектикът, Делауеър и Пенсилвания дадоха обещание, че методът им към свалянето на карантината ще бъде " извънредно внимателен ".
Обсъждането на анулацията стартира незабавно, откакто кривата на броя на заболелите и жертвите спря да се изкачва. То върви на фона на новината, че умрелите от COVID-19 единствено в Ню Йорк към този момент са над 10 000.
Администрацията на Доналд Тръмп издаде заповед да се съблюдават редица ограничения за обществена изолираност до 30 април. Въпреки това има полемики по кое време би трябвало да бъде разгласен края на рестриктивните мерки, като трите щата на Западния бряг на Съединени американски щати към този момент възнамеряват началото на връщането към естествения темп на живот.
Тръмп твърди, че по конституция решението е негово, само че в главния закон на Съединени американски щати написа, че обособените щати са виновни за контрола на публичния ред и сигурност. Юристите споделят, че това значи, че всеки щат може да не се съобрази разпорежданията на президента за обществена изолираност.
Ню Йорк е епицентъра на болестта в Съединени американски щати. Щатът е покрай достигането на 200 000 регистрирани случая, като там към този момент починаха над 10 000 души. Въпреки това, губернаторът на щата Андрю Куомо сподели, че " най-лошото е завършило. "
Още: " Тръмп се изпокара с медиите, които го подлагат на критика за реакцията му против ковид (ВИДЕО) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР