НЮ ЙОРК (AP) — Преди 60 години главният лекар на

...
НЮ ЙОРК (AP) — Преди 60 години главният лекар на
Коментари Харесай

Доклад на генерален хирург веднъж изчисти въздуха за пушенето. Време ли е за един на вейпинг?

НЮ ЙОРК (AP) — Преди 60 години основният доктор на Съединени американски щати разгласява отчет, който сложи завършек на дълготраен публичен спор за заплахите от цигарите и докара до големи промени в пушенето в Америка.

Днес някои специалисти по публично опазване на здравето споделят, че сходен отчет може да помогне за изчистване на атмосферата по отношение на вейпинга.

Много възрастни в Съединени американски щати имат вяра, че вейпингът с никотин е толкоз нездравословен, колкото — или по-опасен от — пушене на цигари. Това е неверно. Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати и множеството учени са съгласни, че въз основа на наличните доказателства електронните цигари са доста по-малко рискови от обичайните цигари.

Но това не значи, че и електронните цигари са безвредни. А специалистите по публично опазване на здравето не са съгласни тъкмо какъв брой нездравословни или потребни са устройствата. Спешно е нужна изясняваща информация, сподели Лорънс Гостин, специалист по публично опазване на здравето в университета Джорджтаун.

„ Имаше толкоз мног...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР