НЮ ЙОРК (AP) — Искате ли да купите кола от

...
НЮ ЙОРК (AP) — Искате ли да купите кола от
Коментари Харесай

Amazon ще позволи на клиентите от САЩ да купуват автомобили на сайта му от местни търговци на автомобили от следващата година

НЮ ЙОРК (AP) — Искате ли да купите кола от Amazon? Е, в този момент може да получите своя късмет.

Гигантът за електронна търговия ще започва продажби на транспортни средства в Съединени американски щати през идната година и ще разреши на локалните търговци на коли да продават непосредствено на клиенти на своя уебсайт.

В взаимно известие с производителя на коли Hyundai в четвъртък, двете компании споделиха, че Amazon ще стартира с предлагането на коли Hyundai. На собствен ред Hyundai ще назове звеното за облачни калкулации на Amazon AWS като желан снабдител на облачни услуги и ще интегрира колите си от последващо потомство с Alexa, известния гласов помощник на Amazon.

Идеята, съгласно Amazon, е клиентите да купуват нова кола онлайн и я вземете – или я доставете – от техния локален дилър.

Amazon не сподели какъв брой дилъри ще вземат участие в програмата или дали клиентите в Съединени американски щати ще могат да вършат покупки. Говорител на Amazon сподели, че компанията ще пусне повече детайлности, до момента в който построява програмата, която се чака да стартира с франчайз дилъри на Hyundai и да започва през по-късната част на идната година.

В момента Amazon продава съоръжение за транспортни средства онлайн и предлага шоурум за консуматори, които желаят да проучат разнообразни типове коли, които биха желали да купят. Но потребителите не могат непосредствено да закупят транспортно средство на неговата платформа.

Съобщението в четвъртък обаче демонстрира упоритостите на Amazon да разшири отпечатъка си посредством дилъри в промишленост, която има мощни лобистки сили и тежки държавни регулации. Почти всички щати изискват от производителите да продават транспортните си средства посредством дилъри, с цел да се подсигурява, че производителите на коли не подкопават личната им мрежа от франчайз дилъри.

Въпреки визията си, Amazon може да се изправи пред провокации при убеждаването на потребителите, които може да не се усещат удобно да вършат такива огромна покупка на неговата платформа. В изказване представител на Amazon сподели, че клиентите все по-често купуват транспортни средства онлайн и компанията ще даде „ набор от решения, които прибавят бистрота “ към процеса на закупуване на коли, с цел да им помогне да вземат осведомено решение.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР