НЮ ЙОРК (AP) — Грипният сезон в САЩ се влошава,

...
НЮ ЙОРК (AP) — Грипният сезон в САЩ се влошава,
Коментари Харесай

Инфекциите с грип и COVID се влошиха през празниците, като се очакват още нещастия, казва CDC

НЮ ЙОРК (AP) — Грипният сезон в Съединени американски щати се утежнява, само че е прекомерно рано да се каже до каква степен празничните събирания са съдействали за евентуален скок на болесттите.

Нови държавни данни, оповестени в петък за предходната седмица – празничната седмица сред Коледа и Нова година – демонстрират 38 щата с високи или доста високи равнища на респираторни болести с температура, кашлица и други признаци. Това е нарастване от 31 щата миналата седмица.

Мярката евентуално включва хора с COVID-19, RSV и други зимни вируси, а освен грип. Но грипът наподобява нараства най-драматично, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

„ Очакваме да бъде нараснал още няколко седмици “, сподели Алиша Бъд от CDC. Засега обаче това е сезонът на сдържан грип, сподели тя.

Тълкуването на известия за грип по време и след празниците може да бъде мъчно, означи тя. Училищата са затворени. Все повече хора пътуват. Някои хора може да са по-малко склонни да отидат на доктор, решавайки просто...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР