НЮ ЙОРК (AP) — Епидемията от сифилис в САЩ не

...
НЮ ЙОРК (AP) — Епидемията от сифилис в САЩ не
Коментари Харесай

САЩ не са виждали толкова висок брой на сифилиса от 1950 г. насам. Други проценти на полово предавани болести намаляват или остават без промяна

НЮ ЙОРК (AP) — Епидемията от сифилис в Съединени американски щати не отслабва, като процентът на инфекциозните случаи нараства с 9% през 2022 година, съгласно нов отчет на федералното държавно управление за заболяванията, излъчени по сексуален път при възрастни.

Но има някои непредвидени положителни вести: процентът на новите случаи на гонорея спадна за първи път от десетилетие.

Не е ясно за какво сифилисът се е повишил с 9%, до момента в който гонореята е спаднала с 9%, споделиха чиновници от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати, добавяйки, че е прекомерно рано да се знае дали се появява нова низходяща наклонност за последната.

Те са съсредоточени най-много върху сифилиса, който е по-рядък от гонореята или хламидиите, само че се смята за по-опасен. Общият брой на случаите надвиши 207 000 през 2022 година, най-високият брой в Съединените щати от 1950 година, съгласно данни, оповестени във вторник.

И до момента в който продължава да има непропорционално влияние върху гейовете и бисексуалните мъже, то се уголемява при хетеросекс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР