Ню Йорк — Capital One Financial заяви, че ще купи

...
Ню Йорк — Capital One Financial заяви, че ще купи
Коментари Харесай

Capital One казва, че купува Discover за 35 милиарда долара, създавайки гигант за кредитни карти и плащания

Ню Йорк — Capital One Financial съобщи, че ще купи Discover Financial Services за 35 милиарда $, договорка, която ще сплоти две от огромните национални компании за кредитни карти, както и евентуално да раздруса разплащателната промишленост, която значително е доминирана от Visa и Mastercard.

Съгласно изискванията на договорката за всички акции, акционерите на Discover Financial ще получат акции на Capital One, оценени на близо $140. Това е забележителна награда по отношение на $110,49, които акциите на Discover затвориха в петък. Capital One сподели, че договорката се чака да завърши в края на тази година или началото на идната.

Сделката сплотява две от най-големите компании за кредитни карти, които не са първо банки, като JPMorgan Chase и Citigroup, с забележителното изключение на American Express. Той също по този начин сплотява две компании, чиито клиенти са значително сходни - постоянно американци, които търсят пари в брой или скромни награди за пътешестване, спрямо първокласните к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР