НЮ ОРЛЕАНС (AP) — Съдебно дело за блокиране на прилагането

...
НЮ ОРЛЕАНС (AP) — Съдебно дело за блокиране на прилагането
Коментари Харесай

Съдебният иск на застъпниците на ЛГБТК+ гласи, че забраната за грижи за транссексуални лица в Луизиана нарушава конституцията на щата

НЮ ОРЛЕАНС (AP) — Съдебно дело за блокиране на използването на новата възбрана на Луизиана за процедури за здравни грижи за транссексуални хора под 18 години беше оповестено в понеделник от покровители на ЛГБТК+.

Искът е квалифициран от Lamda Legal и други от името на петима малолетни от Луизиана и техните родители, разпознати в документи с псевдоними. Lamda Legal сподели в известие за новините, че делото е заведено в окръжния съд на Луизиана в Ню Орлиънс.

Щатските законодатели утвърдиха възбраната предходната година и отхвърлиха ветото на тогавашния губернатор. Джон Бел Едуардс, демократ. Законът не разрешава, наред с други неща, хормонални лекувания, интервенции за промяна на пола или медикаменти за блокиране на пубертета за малолетни и влезе в действие на 1 януари, трансформирайки Луизиана в един от 22-те щата, които не разрешават или лимитират сходни грижи за транссексуални.

Делото в Ню Орлиънс е едно от няколкото оспорвания на тези закони в щатски и федерален съд. Федерален арбитър в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР