Ню Делхи, столицата на Индия, е най-замърсеният град в света

...
Ню Делхи, столицата на Индия, е най-замърсеният град в света
Коментари Харесай

Делхи е най-замърсеният град в света

Ню Делхи, столицата на Индия, е най-замърсеният град в света през 2018 година, съгласно изследване на две мониторингови организации в 61 града.
След Делхи, където живеят 20 милиона души, следват столиците на Бангладеш и Афганистан - Дака и Кабул.

 © БГНЕС
Анализът е изработен в съдействие с швейцарска група, която събира данни за качеството на въздуха по света и интернационалната организация „ Грийнпийс “.

Според изследването, замърсяването в Ню Делхи е породено от колите и индустрията, строителството, димът от семействата и селскостопанските боклуци.

През 2018 година наличието на фини прахови частици във въздуха в един пространствен метър е 113,5 микрограма в Делхи. Това е два пъти повече, в сравнение с в Пекин, където междинната годишна стойност е 50,9 микрограма. Според това, китайската столица е на осмо място в света по замърсяване.

В Западните Балкани: 10 града в Западните Балкани – в Босна и Херцеговина, Македония и Косово, и четири в Турция имат равнища, повече от 3 пъти по-високи от нормите на Световната здравна организация. 8 града на Балканите са измежду най-замърсените 10% в света.

Заради горските пожари в Съединени американски щати и Канада, пет от 10-те най-замърсени градове в света през август предходната година са регистрирани в Северна Америка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР