Ню Делхи регистрира най-високата си температура от почти 50 градуса

...
Ню Делхи регистрира най-високата си температура от почти 50 градуса
Коментари Харесай

Ню Делхи регистрира най-високата си температура от почти 50 градуса по Целзий

Ню Делхи записва най-високата си температура от съвсем 50 градуса по Целзий. Метеорологичният отдел на Индия издаде алена паника за няколко елементи на северозападната част на страната, като предизвести за тежка гореща вълна, съобщи " Ройтерс ".

Отделът предизвестява, че има огромна възможност доста хора да " развият топлинно заболяване и топлинен удар " и приканва хората със здравословни проблеми, дребни деца и възрастни хора да се по-предпазливи.

Индия се бори с извънредно високи температури, като метеорологичният отдел сподели още, че през днешния ден изискванията от " гореща вълна до тежка гореща вълна " евентуално ще продължат в няколко елементи, в това число в столицата.

Индия афишира гореща вълна, когато оптималната температура в даден район е с 4,5 градуса по Целзий до 6,4 градуса по Целзий по-висока от нормалната, до момента в който тежка гореща вълна се афишира, когато оптималната температура е с 6,5 градуса по-висока от естествената или повече.
 Хиляди са евакуирани в Бангладеш и Индия поради циклон
Хиляди са евакуирани в Бангладеш и Индия поради циклон

Ветровете може да доближат 120 км/ч

На 28 май в Ню Делхи са регистрирани температури до 50 градуса, което е с 9 градуса над нормата. Това са най-високите регистрирани температури в индийската столицата в миналото.

В изказване на локалното държавно управление на Ню Делхи се споделя, че поради жегата равнището на водата в река Ямуна е ниско, по тази причина е въведен и режим на водата. Реката е главният воден източник.

Градът няма непрестанно водоснабдяване, само че държавното управление сподели, че кварталите, които са получавали вода за няколко часа два пъти дневно, ще бъдат обект на спомагателни ограничавания.

Министърът на водите на Ню Делхи Атиши приканва хората, без значение дали има проблем с водата във техните региони или не, да я употребяват доста деликатно.

Милиарди хора в цяла Азия, в това число прилежащия на Индия Пакистан, претърпяват необикновени горещини. Според интернационалните учени това е разследване от климатичните промени.

На 28 май локалните медии в град Джайпур, щата Раджастан, оповестиха за още три смъртни случаи поради жегата, като по този начин общият им брой става четири. В целия щат се допуска, че минимум 13 души са умряли от рисковите температури.

Високите температури принудиха изборния орган на Индия да предприеме спомагателни ограничения, когато Делхи гласоподава на националните избори предходната седмица, в това число разполагане на парамедици в изборните секции, които също бяха оборудвани с машини за мъгла, сенчести зони за очакване и диспенсери за студена вода.
 Циклонът Ремал докара до гибелта на 16 души в Бангладеш и Индия
Циклонът Ремал докара до гибелта на 16 души в Бангладеш и Индия

Близо 3 милиона души в Бангладеш са без електричество
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР