Ню Делхи подписа споразумение с блок от четири европейски държави,

...
Ню Делхи подписа споразумение с блок от четири европейски държави,
Коментари Харесай

Индия подписа търговско споразумение за 100 милиарда долара с 4 европейски държави

Ню Делхи подписа съглашение с блок от четири европейски страни, което включва вложения в размер на 100 милиарда $ за 15 години и основаването на до 1 млн. работни места в Индия.

Съгласно Споразумението за комерсиално и икономическо присъединяване, подписано в Ню Делхи предходната събота, южноазиатската страна се ангажира да понижи вносните мита на Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария - четирите страни, които съставляват Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ).

Споразумението ще донесе изгоди като " по-добре интегрирани и по-устойчиви вериги за доставки и нови благоприятни условия за бизнеса ", което ще докара до увеличение на комерсиалните и капиталовите потоци, основаване на работни места и стопански напредък, се споделя в изказване на ЕАСТ.

Чрез това съглашение Индия ще притегли повече задгранични вложения от ЕАСТ, което в последна сметка ще докара до увеличение на " положителните работни места ", означи швейцарският федерален консултант Ги Пармелин, който приказва от името на ЕАСТ.

Индийският министър-председател Нарендра Моди съобщи, че съглашението е в сходство с напъните на държавното управление за стопански прогрес и ще послужи за основаване на благоприятни условия за младежите.

" Въпреки структурните разлики в доста аспекти, нашите стопански системи имат допълващи се характерности, които дават обещание да бъдат печеливши за всички народи ", съобщи Моди. Той също по този начин посочи " квантовия скок " на индийската стопанска система през последното десетилетие - от 11-то до 5-то място в света. От октомври до декември 2023 година Брутният вътрешен продукт на Индия набъбна с 8,4%, което съставлява най-бързият ритъм от шест тримесечия насам. Международният валутен фонд съобщи, че това е " елементарно " най-бързо растящата стопанска система в света.

За да се възползват от " огромния и бързо възходящ пазар " на Индия, голям брой страни са изразили интерес към сключване на търговски съглашения през тази година, заяви през януари мозъчният концерн Global Trade Research Initiative.

В момента се водят договаряния за търговски съглашения сред Индия и няколко основни стопански системи, в това число Обединеното кралство, Съединени американски щати, Европейски Съюз, Швейцария, Норвегия и ръководения от Русия Евразийски стопански съюз.

Неотдавна комерсиалните договаряния на Ню Делхи с Обединеното кралство, които не престават от 2021 година, попаднаха в задънена улица, защото последното търси " по-благоприятни " условия, съгласно неназовани английски чиновници, които приказваха с The Hindu Business Line предишния месец. Индийските компании отхвърлят отстъпки за вносните мита, без Лондон да предложи по-лесно краткотрайно придвижване на индийски експерти в Обединеното кралство за работа и бизнес, оповестяват няколко медии.

Преговорите на Индия с Канада също се забавиха на фона на търкания поради това, че Отава свърза " сътрудници на индийското държавно управление " с убийството на сикхски сепаратистки водач край Ванкувър.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР