Ню Делхи обвини инструмента за изкуствен интелект Gemini на Google

...
Ню Делхи обвини инструмента за изкуствен интелект Gemini на Google
Коментари Харесай

Чатбот на Гугъл свърза партията на Моди с фашизма, по-меко се изказа за Зеленский

Ню Делхи упрекна инструмента за изкуствен интелект Gemini на Гугъл в нарушение на индийските закони за осведомителните технологии и наказателния кодекс, откакто в отговор на въпрос се оказа, че той свързва ръководената от министър-председателя Нарендра Моди партия " Бхаратия Джаната " с " фашизма ".

Индийските консуматори се обърнаха към X (бивш Twitter), с цел да привлекат вниманието на държавното управление към отговора на Gemini на въпроса дали Моди е " фашист ". Инструментът отговори, че политиката на министър-председателя е " окачествена като фашистка " от специалистите заради " хиндуистката националистическа идеология на БДП, репресиите против инакомислието и потреблението на принуждение върху религиозните малцинства ".

За разлика от тях, инструментът възприе по-мек звук, когато му бяха заложени същите въпроси за някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп и украинския президент Владимир Зеленский.
 width=

 width=
В отговор на обявата в X Раджев Чандрасекхар, държавен министър на Индия по въпросите на електронните и осведомителните технологии, съобщи, че Gemini е нарушил Закона за осведомителните технологии и няколко разпореждания на Наказателния кодекс.

" Работихме бързо, с цел да се оправим с този проблем ", се споделя в изказване на Гугъл във връзка на отзвука, като се прибавя, че Gemini е " основан като инструмент за творчество и работливост " и може да не е " постоянно благонадежден ".

В отговор Чандрасекхар посочи, че позоваването на " ненадеждността " на моделите на изкуствения разсъдък не освобождава софтуерните платформи от закона. Той също по този начин предизвести, че с цифровите жители на Индия " не би трябвало да се опитва с ненадеждни платформи и логаритми ".

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР