Украински войници описват отчаяни маневри на руските сили, стрелящи по собствените им войски: „Те погребаха доста свои момчета“

...
NYT съобщи, че руските сили извършват отчаяни маневри срещу контраофанзивата
Коментари Харесай

NYT съобщи, че руските сили извършват отчаяни маневри срещу контраофанзивата на Украйна.

В битка през юни руснаците изстреляха безразборно ракети, убивайки собствените си войници.

„Те погребаха доста свои собствени момчета“, каза украински войник пред Times.

Войници на Предните линии на Украйна казват, че руските сили са прибягнали до отчаяни маневри - понякога стреляйки по собствените си хора - за да се борят с летните стратегии за контранастъпление, подкрепяни от западните съюзници на Украйна.

Докато инвазията продължава в 18-ия си месец, инциденти на приятелски пожарите сред руските войски не са нещо ново. И все пак, според доклад на The New York Times, руските сили очевидно показват все по-малко загриженост за собствените си войски, докато се изправят срещу украински войници.

Веднага след започването на контранастъплението на Украйна, това незачитане беше подчертано след три дни на близки боеве в юнска битка за село Нескучне, разположено в провинция Донецка област на левия бряг на река Мокри Яли.

„Руснаците се опитаха да контраатакуват, опитаха се да притиснат излязоха, за да ни обградят, но всичко се случи, както си го представяхме“, каза пред изданието заместник-командир на батальон от 129-та бригада на териториалната отбрана с позивна Херсон. „Също така имахме силна подкрепа от артилерията и висшето командване.“

След като стана ясно, че Русия ще трябва да отстъпи територията, която са завзели, командирът каза, че руските сили са прибягнали до безразборно изстрелване на ракети по бойното поле , убивайки много от собствените си войници.

„Те погребаха доста от собствените си момчета“, каза Херсон пред The ​​Times.

Представители на Министерството на отбраната на Украйна и правителството на Руската федерация не отговори незабавно на запитванията на Insider за коментар.

Руски парашутист, който миналата година написа подробни ежедневни мемоари за войната в Украйна, описа хаоса, когато цели батальони бяха убити от приятелски огън. Малко преди въстанието на Вагнер през юни, когато наемнически сили, водени от Евгений Пригожин, маршируваха за кратко из Русия, пристигайки за часове от Москва, членовете на наетите войски и официалните руски военни откриха огън един срещу друг.

Множество други доклади са документирали руските войски, измъчвани от приятелски огън, докато напредват в Украйна, въпреки че Кремъл рядко признава тези инциденти.

Руската информационна агенция ТАСС съобщи за един инцидент с приятелски огън, включващ украински войски през декември, въпреки че има няколко допълнителни доклада за украински войници, стрелящи един срещу друг.

Insider по-рано съобщи, че въпреки продължаващата подкрепа от САЩ и други западни съюзници, украинските войски все още понасят тежки щети от старомодното военно време тактики, включително мини и мини-капани, както и високотехнологични атаки с дронове и усъвършенствани оръжейни системи.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР