Нямате нужда от миксер, а само от мерителна чаша За

...
Нямате нужда от миксер, а само от мерителна чаша За
Коментари Харесай

Бърз и много вкусен постен мраморен кекс, докато загрееш фурната, сместа е готова!

Нямате потребност от миксер, а единствено от мерителна чаша

За да извършите този съвършен мраморен кекс ще ви трябват артикули, които към този момент имате в кухнята. Нямате потребност от миксер, а единствено от мерителна чаша. Страхотен сладкиш за следобедно кафе, подготвя се доста бързо: до момента в който загреете фурната сместа е подготвена.

Изпечения постен кекс може да изядете незабавно до момента в който е парещ или да изчакате да изстине и да го поръсите с пудра захар, само че може и да го залеете със сироп или шоколадова глазура. Ето какво ви би трябвало, с цел да си приготвите фантастичния Постен мраморен кекс:

Продукти (измерени с чаша от 200 ml):
4 чаши брашно
2 чаши захар
1 чаша олио
1 отново.бакпулвер (10 g)
2,5 чаши газирана вода (500 ml)
2 супени лъжици какао на прахуляк
2 пакетчета ванилова захар (20 г) или 1 супена лъжица ванилов дестилат

Начин на подготвяне:
Веднага първоначално включете фурната да загрява на 180 градуса. Пресейте четири чаши меко брашно и едно пакетче бакпулвер в дълбока купа. Измерете две чаши захар със същата чаша и ги изсипете в брашното.

Добавете една чаша олио (200 мл) и две и половина чаши газирана вода (половин литър) към сухите съставки (брашно, захар и бакпулвер). След като сложите всички съставки, остава единствено да ги разбъркате добре с кухненска бъркалка или шпатула.

Когато получите еднородна, гладка и полутечна примес, разделете я на почти две равни елементи (половината изсипете в друга купа), след което към едната половина прибавете две супени лъжици какао на прахуляк и разбъркайте добре да се смесят.

В другата примес прибавете две пакетчета ванилова захар или ванилов дестилат, бърбън ром или различен мирис по ваш усет и разбъркайте още веднъж, с цел да се разтвори и изглади. След това пригответе тава с размери 33х23 см или такава с сходни размери:

Намажете дъното и стените с малко олио, по-късно поръсете с брашно и разклатете добре тавата, с цел да попадне брашното на всички места по малко. Отърсете непотребното. Вместо олио и брашно може да постелете тавата с хартия за печене.

След това остава единствено да изсипете сместа: поредно изсипвайте малко светла и малко тъмна примес, тъй че да получите мраморен резултат. Печете в авансово загрята фурна на 180 или 170 градуса към 40-45 минути (или проверете с съчка за зъби).

Изпеченият кекс се оставя малко да се охлади, след което се поръсва с пудра захар.

Ако инцидентно ви остане парче, просто го увийте в плик или транспарантно фолио, с цел да не изсъхне и му се насладете на идващия ден.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР