Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Бойко Борисов. В

...
Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Бойко Борисов. В
Коментари Харесай

Адв. Менков: Нямаше ситуация на неотложност при ареста на Борисов

Нямаше обстановка на необходимост при ареста на Бойко Борисов. В практиката по този начин наречената " необходимост " се ползва при задържането на наркобанди. Това сподели по време на брифинг в централата на ГЕРБ юристът на Бойко Борисов Менко Менков, съобщи кореспондент на Sofia24.bg . Той разяснява днешното решение на Софийския градски съд.

" Претърсването в домовете на Борисов, Арнаудова и Горанов е осъществено по по този начин наречения наложителен случай. От самато начало тезата ни е, че липсват изискванията за необходимост. Проверката е почнала на 10 декември предходната година ", сподели адв. Менков.

" Това, което настоявам към този момент 5-ти ден е, че липсват две съществени предпоставки, без които съдът не може да утвърди каквито и да е протоколи в този случай. Първо - неналичието на необходимост. Неотложността изрично не е налице, защото повече от 3 месеца и половина полицейските чиновници ревизират този сигнал и досега на мен не ми е известно, а и мисля, че в преписката не се съдържат такива данни, че някое от изискванията за условие на необходимост може да е налице. Нито Борисов, нито Арнаудова, нито Горанов са избягали или са се укрили, нито са основали предпоставки да се допуска сходно държание, в случай, че те очевидно са показали пред органите държанието си да спомагат за откриване на истината и непринудено са отишли, при покана, в ГДНП още декември месец да дадат сведения въз основата на заложените от полицейските органи въпроси ", изясни адв. Менко Менков.

Очаквайте детайлности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР