"Нямаше паника. Даже по-големите деца помогнаха на по-малките деца и

...
"Нямаше паника. Даже по-големите деца помогнаха на по-малките деца и
Коментари Харесай

Нова версия за причината да пламне автобус, пълен с деца, на АМ "Тракия"

"Нямаше суматоха. Даже по-големите деца помогнаха на по-малките деца и се изнесоха доста бързо. Децата множеството бяха заспали, тъй като бе към 2ч следобяд, изтощени. По-страшно беше, че бяха на пътя и имаше горещина. Това съобщи Йорданка Мамирева, началник на танцовата група „ Пъстра китка” към учебно заведение „ Васил Левски” в Крумовград за пламналия рейс на Автомагистрала "Тракия " в ефира на bTV. "Оказаха ни помощ от спешна помощ. Дадоха вода на децата ", добави дамата.

Общият брой на децата в транспортното средство е бил 31.

Проговори и една от майките Анелия Kарамфилова. "Аз съм майка на 2 деца. Голямата щерка се обади и сподели, че рейсът се възпламени. В първия миг се уплаших, само че усетих, че детето ми е умерено. След известно време госпожа Мамирева разгласява 1 фотография, на която се вижда, че децата са добре и се успокоихме. Към 23 часа децата пристигнаха, а на финала бяхме всички щастливи. Мисля, че бих ги пускала отново на присъединяване ", сподели още дамата.



Заместник-кметът на Крумовград Неждие Акиф също е майка на едно от децата. "В първия миг ми се обади щерка ми, която беше доста спокойна и аз одобрих доста умерено новината. Но в резултат на оповестените фотоси се уплаших. Искам да благодаря на уредниците, че са реагирали съответно. Организацията на екскурзията е направена от учебното заведение по условията от наредбата. Автобусът е минал на механически обзор дни преди да пътуват децата. По информация водача на транспортното средство, който е и едноличен притежател на компанията – Асен Чолаков, е блокирал моторът, по-късно се е получило едно възпламеняване. Много бързо е реагирал индивидът. Пожарът е сподавен още преди да пристигна пожарната ", приключи още тя.



Шефът на пожарната в Карнобат Димитър Грозев изясни, че пожарът е горящ поради горещина и щета.

"Причината най-вероятно е техническа нередовност в двигателния отсек, съчетана с високите температури в днешния ден ", акцентира той.

Искрата тръгнала от мотора по време на път. Децата от последните седалки първи усетили пушека. Паниката била огромна, само че всички са избавени.

„ Момичета, които седяха откъм гърба започнаха да пищят. Казаха „ Слизайте от рейса! Гори “. Страх ме беше, само че се пробвах колкото си може по-бързо да изляза, а половината от децата спяха. Викахме колкото си може по-силно, с цел да станат “, споделя Кейси Метинрех.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР