Нямаше много смях по време на първото интервю на американския

...
Нямаше много смях по време на първото интервю на американския
Коментари Харесай

Малко смях и трудни въпроси в първото телевизионно интервю на Байдън във вечерно токшоу

Нямаше доста смях по време на първото изявление на американския президент Джо Байдън в късно телевизионно шоу откогато встъпи в служба, съобщи Асошиейтед прес.

Джими Кимъл, хазаин на късното телевизионно предаване по телевизия Ей Би Си " " Джими Кимъл онлайн " изрази отчаяние от непреодолимите проблеми във Вашингтон и посъветва президента: " Мисля, че е време да започнете да крещите на хората! "

Байдън възрази на това и сподели, че страната към момента страда от последствията от пандемията. Той посочи: " в никакъв случай през живота си не съм бил по-голям оптимист ".

Кимъл бързо го парира с въпрос: " Защо сте подобен оптимист? Няма смисъл! ".

Президентът изясни, че разпорежда очакванията си на младежите, които са " най-добре образованото потомство в американската история, с минимум предубеждения, което дава най-вече от себе си ".

" Това потомство ще промени всичко ", увери Байдън. " Просто би трябвало да сме безапелационни, че няма да се откажем ".

Интервюто на президента беше записано през вчерашния ден следобяд в Лос Анджелис. Байдън е на посещаване в града по отношение на провеждането тази седмица на Срещата на високо ниво на Америките, на която участват водачите на страни от цялото полукълбо.

Първата дама Джил Байдън беше измежду публиката дружно с внучката на Байдън Наоми и годеника ѝ.

Единственото предходно присъединяване на президента в късно телевизионно шоу беше през декември, когато беседва отдалечено с Джими Фалън във " Вечерното шоу " по телевизия Ен Би Си.

Кимъл стартира изявлението с въпрос за контрола върху оръжията, като потегли от неотдавнашната поредност от всеобщи стрелби в страната. " Защо не сме създали нищо по въпроса? " попита водещият. Байдън отговори, че " това не е Републиканската партия на татко Ви " и упрекна политическата съпротива, че прекомерно доста се опасява да направи нещо за оръжията, тъй като се опасява от провокации на първичните избори.

Кимъл притисна президента с въпрос дали би употребявал укази, с цел да усили контрола върху оръжията и означи, че някогашният президент Доналд Тръмп " ги е раздавал като бонбони на Хелоуин ".

Макар че е подхванал някои едностранни стъпки във връзка с огнестрелните оръжия, президентът сподели, че няма интерес да излиза отвън границите на пълномощията си.

" Не желая да имитирам на злоупотребата на Тръмп с конституцията и конституционните пълномощия ", сподели Байдън.

Байдън призна, че е наясно, че някои хора считат, че републиканците не играят по разпоредбите и си задават въпроса " за какво ние да го вършим ".

" И знаете ли какво? ", сподели президентът. " Ако вършим това, което те вършат, нашата народна власт безусловно ще бъде в заплаха. Говоря съществено ".

Кимъл отговори, че това е все едно да играеш на " Монополи " с човек, който не съблюдава разпоредбите и по какъв начин тогава може да бъде реализиран някакъв прогрес, в случай че разпоредбите не се съблюдават.

" Трябва да го изпратите в пандиза ", пошегува се Байдън.

В различен миг от изявлението Кимъл сподели, че е отчаян от напредъка по въпросите на климатичните промени и абортите. " Вървим в противоположна посока ", сподели телевизионният водещ.

По-късно Кимъл изрази съпричастие с провокациите пред Байдън, изключително по отношение на идното решение на Върховния съд, което се чака да анулира предходното решение по делото " Роу против Уейд ", с което се легализира правото на аборт в цялата страна.

" Каква неблагодарна работа имате ", разяснява Кимъл. " Радвам се, че я вършите ".

Байдън сподели, че обмисля укази, които да оказват помощ за достъпа до аборт " В момента се занимаваме тъкмо с това ", увери президентът, само че сподели, че най-хубавите решения минават през законодателство и избори.

Ако съдът анулира решението по делото " Роу против Уейд ", сподели Байдън, " това ще провокира мини гражданска война и гласоподавателите ще гласоподават за премахване от власт на доста от тези хора ", предизвести Байдън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР