Нямаше много смях по време на интервю на американския президент

...
Нямаше много смях по време на интервю на американския президент
Коментари Харесай

Малко смях и трудни въпроси в ТВ интервю на Джо Байдън във вечерно токшоу

Нямаше доста смях по време на изявление на американския президент Джо Байдън в късното телевизионно шоу " Джими Кимъл онлайн " по телевизия Ей Би Си, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Водещият Джими Кимъл изрази отчаяние от непреодолимите проблеми във Вашингтон и посъветва президента: „ Мисля, че е време да започнете да крещите на хората! “

Байдън възрази на това и сподели, че страната към момента страда от последствията от пандемията. Той посочи: „ в никакъв случай през живота си не съм бил по-голям оптимист “.

Кимъл бързо го парира с въпрос: „ Защо сте подобен оптимист? Няма смисъл! “.

Президентът изясни, че разпорежда очакванията си на младежите, които са „ най-добре образованото потомство в американската история, с минимум предубеждения, което дава най-вече от себе си “.

„ Това потомство ще промени всичко. Просто би трябвало да сме безапелационни, че няма да се откажем “, сподели Байдън.

Първата дама Джил Байдън беше измежду публиката дружно с внучката на Байдън Наоми и годеника ѝ.

Единственото предходно присъединяване на президента в късно телевизионно шоу беше през декември, когато беседва отдалечено с Джими Фалън във „ Вечерното шоу “ по телевизия Ен Би Си.

Контролът върху оръжията

Кимъл стартира изявлението с въпрос за контрола върху оръжията, като потегли от неотдавнашната поредност от всеобщи стрелби в страната.

„ Защо не сме създали нищо по въпроса? “, попита водещият.

Джо Байдън отговори, че „ това не е Републиканската партия на татко Ви “ и упрекна политическата съпротива, че прекомерно доста се опасява да направи нещо за оръжията, тъй като се опасява от провокации на първичните избори.

Кимъл притисна президента с въпрос дали би употребявал укази, с цел да усили контрола върху оръжията и означи, че някогашният президент Доналд Тръмп „ ги е раздавал като бонбони на Хелоуин “.

Макар че е подхванал някои едностранни стъпки във връзка с огнестрелните оръжия, президентът сподели, че няма интерес да излиза отвън границите на пълномощията си.

„ Не желая да имитирам на злоупотребата на Тръмп с конституцията и конституционните пълномощия “, сподели Байдън.

Той призна, че е наясно, че някои хора считат, че републиканците не играят по разпоредбите и си задават въпроса „ за какво ние да го вършим “.

„ И знаете ли какво? Ако вършим това, което те вършат, нашата народна власт безусловно ще бъде в заплаха. Говоря съществено “, сподели Джо Байдън.

Кимъл отговори, че това е все едно да играеш на „ Монополи “ с човек, който не съблюдава разпоредбите и по какъв начин тогава може да бъде реализиран някакъв прогрес, в случай че разпоредбите не се съблюдават.

„ Трябва да го изпратите в пандиза “, пошегува се Байдън.

Темата за абортите

В различен миг от изявлението Кимъл сподели, че е отчаян от напредъка по въпросите на климатичните промени и абортите.

„ Вървим в противоположна посока “, сподели телевизионният водещ.

По-късно Кимъл изрази съпричастие с провокациите пред Байдън, изключително по отношение на идното решение на Върховния съд, което се чака да анулира предходното решение по делото „ Роу против Уейд “, с което се легализира правото на аборт в цялата страна.

„ Каква неблагодарна работа имате. Радвам се, че я вършите “, разяснява Кимъл.

Байдън сподели, че обмисля укази, които да оказват помощ за достъпа до аборт.

„ В момента се занимаваме тъкмо с това “, увери президентът, само че сподели, че най-хубавите решения минават през законодателство и избори.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР