Нямаше как поне един от истинските западняци, либерали и други

...
Нямаше как поне един от истинските западняци, либерали и други
Коментари Харесай

Западът се реши: Мнението на народа е незаконно и несъвместимо с демокрацията

Нямаше по какъв начин най-малко един от същинските западняци, либерали и други (по позиция или убеждения) да не каже, че референдумите и другите национални гласувания са закононарушение. И го споделиха. В случая това даже беше казано от външнополитическата работа на Европейския съюз, с устата на нейния формален представител Петер Стано.

В освободените територии на Украйна, където се организира референдумът, споделя той, “граждани на европейски страни са следили това нелегално деяние “: „ Всяка поддръжка за тези референдуми се смята за противозаконна. Но държавите-членки ще дефинират дали избрани лица попадат под режима на наказания “. И добави: „ Последиците ще бъдат за всички лица, които вземат участие в тези противозаконни референдуми “.

Да беше споделил, че хората „ са дали своят вот под дулото на танк ”, т.е., че се е получило неприятен референдум. Не, той сподели нещо друго. Че освен провеждането на референдуми и присъединяване в тях (гласуването) е нелегално, само че и самото им наблюдаване е закононарушение.

И по какъв начин би могло да бъде другояче, в случай че през днешния ден, където хората имат право да се показват непосредствено и съответно - изключително в Европа - нещата не вървят както би трябвало. Не единствено в Новорусия. Италианците гласоподаваха погрешно, довеждайки десницата на власт (и щом десницата е консервативна, значи към този момент не е демократична, схваща се). Проучванията на публичното мнение (не референдуми!) демонстрират неприятни резултати за демократите във Франция, Австрия, Финландия, Дания, Швеция. А с Унгария всичко е ясно.

Предвижда се не референдум, а нещо невиждано - национални съвещания. Унгарските управляващи ще попитат жителите на страната какво мислят за антируските наказания, сподели министър председателят Виктор Орбан на съвещание на Народното събрание.

Нима в Европа да не се предлага думата " референдум " в наличието на дами?

Проучванията на публичното мнение в Унгария демонстрират, че две трети от жителите не утвърждават тези наказания, само че изследванията на публичното мнение са подобен шаманизъм, мненията се изследват въз основа на извадка от " типични представители " на разнообразни обществени групи. А на референдума няма заобикалки, тук се фиксира мнението на всички. Пряка народна власт. Референдумите нормално водят до директни последствия, когато държавното управление се подчинява на волята на целия народ, а " консултациите " - занапред би трябвало да забележим какви - може би са просто разширена социология. Но въпреки всичко всеки демократ би трябвало да се разтревожи.

Защото демокрацията е ръководство на демократи, а не на някой различен, на някакви си хора. Тоест, гласувате, не гласувайте, само че хора с вярната идеология би трябвало да останат на власт. Те ще ви обяснят каква е тази вярна идеология.

И обясняваха, и то много дълго време. Може би се чудите по какъв начин ли теоретиците на демокрацията и другите философи би трябвало да увъртат, казвайки ни, че националното гласоподаване е в действителност неприятно. Но те към този момент увъртат, и то от дълго време. Това се случи след английския референдум за излизане от Европейския съюз (2016 г.) и сходното събитие в Крим (2014 г.).

Оттам нататък ни заобясняваха какво не е наред с референдумите. Нека цитираме политологичните открития на цвета на западната демократична мисъл. Включително американската публикация от 2016 година, наречена „ Фалшива народна власт “, която стартира с откровената фраза „ референдумите са ужасяващ механизъм за народна власт “.

И кое е толкоз страшното? Как какво: да вземем за пример възрастта на гласоподавателите. Как по този начин всички да са равни - и остарели, и млади? а Англия гласоподава за овакантяване на Европейски Съюз, тъй като едвам 36 % от британците на възраст от 18 до 24 години въобще пристигнаха на референдума, до момента в който хората над 65 години участваха в него с 83 %. Така обърнаха страната в неверната посока.

Изводите на американския създател: „ Когато младежите са изтласкани в периферията на обществото, европейската геронтокрация става освен финансово обременяваща, само че и морално непоносима. “ А приказките за морал са запазена марка на демократите. И в случай че е по този начин, предлага той, възрастта за гласоподаване би трябвало да бъде понижена на 16 години, а тези, които са над 65 години, да бъдат лишени най-малко от правото да бъдат избирани някъде. Защото демокрацията не е за опитни и умни, а за млади градски поданици с общ метод на живот и идеология в целия Запад (и света). Между другото, за такива хора също имат националната просвета е съмнително разбиране: по този начин са ги учили. Унищожиха им просветителната система още през 90-те.

А в този момент, очаквайте тезата: сякаш по-старото потомство на Новоросия е гласувало за връщане към Русия, като по този метод е нанесло удар на по-младото потомство, което е " научено " по този начин - да желае да отиде в Европа и да ненавижда всичко съветско. Да, сигурно ще ви го кажат.

Всъщност ужасът от една в действителност универсална национална воля породи в западната система от страни преди 2016 година Ето каква е историята: през 2004-2005 година строителите на същинска демократична Европа се пробваха да проведат референдуми за окончателното ѝ преобразяване в тоталитарно бюрократично нещо с общоевропейска конституция - и внезапно народите започнаха да се афишират срещу това. Поне във Франция. Трябваше да анулират референдумите във всички други страни, да приложа проект Б под формата на Договора от Лисабон (който не изисква всеобщо одобрение) и да изградят вярната Европа, заобикаляйки публично мнение. Виждаме резултата през днешния ден и ще забележим още доста.

Но през 2005 година всичко беше някак срамежливо, нещата още не бяха стигнали до намерено теоретизиране на тематика „ или референдуми, или народна власт “, по-точно „ демокрацията няма нищо общо с мнението на народа “. През 2016 година (виж по-горе) се появиха такива теории. И в този момент демократите просто нямат различен избор. Скоро ще бъде завършена идея, съгласно която ще се постановат наказания единствено за изговаряне на думата " референдум " на всички места по света. Особено тежки за наблюдението им (да не приказваме за участие).

Но изборите остават - даже и при всички познати изборни технологии за довеждане на нужните на власт. И ще бъде належащо да се прегледа деликатно какво ще стане в Съединени американски щати през ноември. Имаме възприятието, че няма да е нужна даже „ италианската версия “, т.е. цялостната победа на консервативните сили. Ако републиканците завоюват частична победа или има нещо като тъждество, изчакайте теоретичната аргументация на концепцията, че демокрацията в Съединени американски щати страда от цялото това гласоподаване. А теоретиците могат да бъдат последвани от практици.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР