Нямаме време за губене. Разполагаме с не повече от 12

...
Нямаме време за губене. Разполагаме с не повече от 12
Коментари Харесай

Владислав Панев: Борисов и Петков може да не си говорят, но 9 мес...

Нямаме време за губене. Разполагаме с не повече от 12 дни за договаряния. Разговорите би трябвало да стартират от управническата стратегия. Голямата крачка, която би трябвало да създадем са правилата и механизмите за смяна в регулаторите. Имената на министрите няма да са препъни камък, счита той.

 

За него предлагането на Бойко Борисов ПП-ДБ да получат Министерство на външните работи и регулаторите, а ГЕРБ останалите министерства, е смешка. По думите му това не е реалистично.

 

Панев посочи, че предлагането 50:50 не е разпределение на баница, а механизъм за носене на отговорност. Според него в регулаторите не би трябвало да има политически лица, а специалисти. Алтернативата е регулаторите да бъдат бухалки, или да стопират картелните, акцентира той.

Народният представител уточни, че не нови избори, а държавно управление, което не може да свърши нищо потребно е най-лошият сюжет. Добрият сюжет е да има реформаторско държавно управление, което да само че поведе напред, счита той. По думите му ПП-ДБ са подготвени за нови избори, в случай че въпреки всичко се стигне до такива.

 

Панев е безапелационен, че би трябвало да има писмена форма на съглашение. Девет месеца работим добре. Важно е да се свърши работа, добави той.

 

Депутатът изрази вяра ролята на Движение за права и свободи да изчезне или най-малко да намалее след ротацията. Той не изключва опцията ПП-ДБ да търсят поддръжка и от други партии за регулаторите,, които би трябвало да се гласоподават с 2/3 болшинство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР